Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάρνσλεϊ ετοιμάζεται να ζήσει το δικό της «Μoneyball»

Η Μπάρνσλεϊ ετοιμάζεται να ζήσει το δικό της «Μoneyball»

Για χατίρι του Χόλιγουντ μπήκε στα παπούτσια του κοτζάμ Μπραντ Πιτ, και όχι άδικα μιας και μέσω αυτού του ρόλου έφτασε ως τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Η αληθινή ιστορία του Μπίλι Μπιν. Του πρώην τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας μπέϊζμπολ, Όκλαντ Αθλέτικς, που οι επαναστατικές του, οικονομοτεχνικές, μέθοδοι επαναπροσδιόρισαν το άθλημα. Αλήθεια την έχετε δει αυτή την πολύ ωραία αθλητική ταινία (2011); Το «Moneyball» που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μάϊκλ Λιούις. Πιθανότατα ναι. Αν όχι, αξίζει τον κόπο μια δίωρη επένδυση μέσα στις γιορτές.

Για χατήρι του Χόλιγουντ μπήκε στα παπούτσια του κοτζάμ Μπραντ Πιτ, και όχι άδικα μιας και μέσω αυτού του ρόλου έφτασε ως τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Η αληθινή ιστορία του Μπίλι Μπιν. Του πρώην τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας μπέϊζμπολ, Όκλαντ Αθλέτικς, που οι επαναστατικές του, οικονομοτεχνικές, μέθοδοι επαναπροσδιόρισαν το άθλημα. Αλήθεια την έχετε δει αυτή την πολύ ωραία αθλητική ταινία (2011); Το «Moneyball» που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μάϊκλ Λιούις. Πιθανότατα ναι. Αν όχι, αξίζει τον κόπο μια δίωρη επένδυση μέσα στις γιορτές.

Αξίζει τον κόπο, και προσφέρει ίσως το δικαίωμα να πιάσετε το… συναίσθημα των φίλων της Μπάρνσλεϊ που ήδη ονειρεύονται την ποδοσφαιρική προσομοίωση της μαθηματικής σκέψης του Μπίλι Μπιν ο οποίος είναι πλέον ένας από τους μετόχους της ομάδας τους. Ο Αμερικανός συμμετέχει στο γκρουπ επιχειρηματιών που μόλις εξαγόρασαν το κλαμπ του Νότιου Γιορκσάϊρ. Την 20η ομάδα της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ, που έχει νέο ιδιοκτήτη τον Κινέζο Τσιέν Λι.

Στο «Moneyball» που δεν είναι κάτι λιγότερο από την πραγματική ιστορία της καλύτερης χρονιάς που είχαν ποτέ οι «Αθλέτικς» η ομάδα του Όκλαντ αντιδρά εξαιρετικά στην ιδέα του Μπίλι Μπιν να σχηματιστεί ένα ρόστερ βασισμένο στις στατιστικές επιδόσεις μιας σειράς –υποτιμημένων- αθλητών που εκ πρώτης όψεως δεν έδιναν την εντύπωση πως μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα ικανή για επιτυχία.

Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά πραγματοποίησε μαζί τους το μεγαλύτερο ρεκόρ συνεχόμενων νικών (20) στα χρονικά του πρωταθλήματος μπέϊζμπολ (2002). Δύο χρόνια αργότερα πάνω σε αυτή την ιδέα, οι περίφημοι Ρεντ Σοξ, κατέκτησαν το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι ο Μπίλι Μπιν αρνήθηκε τη θέση του τζένεραλ μάνατζερ που του προσέφερε ο κολοσσός της Βοστώνης.

Σήμερα ο Μπίλι Μπιν είναι 55 ετών και φαίνεται πως η επιλογή του να επενδύσει στο ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία. «Ειλικρινά, δεν το χορταίνω το ποδόσφαιρο. Λέω στους συμπατριώτες μου πως κάποιος λόγος υπάρχει που είναι πρώτο άθλημα παγκοσμίως. Δεν μπορεί να σφάλλει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης…» δήλωνε το 2014 στον «Guardian», λες και έγραφε το εισαγωγικό σημείωμα για την –έστω έμμεση- μετακίνηση του στον Βασιλιά των σπορ. Η Μπάρνσλεϊ δεν χρειάζεται μόνο χρήματα, αλλά και κάτι πρωτοποριακό για να μπορέσει να αλλάξει την ιστορία της. Για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Βεβαίως το πρόσωπο κλειδί σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων είναι ο ίδιος ο (νεός) ιδιοκτήτης. Ο Τσιέν Λικ που πέρσι αγόρασε και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Νις στη Γαλλία, οδηγώντας την ομάδα της Κυανής Ακτής σε μια σεζόν μαγική και ονειρεμένη (ως τα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ) «Όπως εκεί, περιμένουμε βελτίωση των ακαδημιών, πρώτης ομάδας, εμπορικών συνεργασιών και ικανοποίηση των φιλάθλων. Η Μπάρνσλεϊ έχει από τους φανατικότερους φιλάθλους της Αγγλίας κι ανυπομονούμε να τους δούμε στο γήπεδο» δήλωσε ο συνεργάτης του Πολ Κόνγουέι. Εμείς πάλι ανυπομονούμε για την ιστορία που θα δώσει το… σενάριο του «Μoneyball 2». Γιατί όχι αυτή τη φορά, με τους αριθμούς και τις στατιστικές να «μαγεύουν» τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Δ.ΔΕΛΛΗΣ

in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024