Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν εντός του 2019

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν εντός του 2019

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κυβερνητικές εξαγγελίες του τελευταίου διαστήματος, έχουν ως στόχο τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και δεν σχετίζονται με εκλογές.

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κυβερνητικές
εξαγγελίες του τελευταίου διαστήματος, έχουν ως στόχο τη στήριξη των
αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και δεν σχετίζονται με εκλογές.

Μιλώντας στο ρ/σ Real Fm και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός χθες ήταν εξαιρετικά σαφής ως προς την ημερομηνία των εκλογών. Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν οι κοινωνικές παροχές το τελευταίο διάστημα δείχνουν εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η δέσμη μέτρων, δηλαδή το κοινωνικό μέρισμα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, το αντισταθμιστικό για τα νησιά το ειδικό μέρισμα που δόθηκε στους ανέργους από 18 έως 24 ετών, δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με μια εκλογική στρατηγική.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει και πέρυσι με το κοινωνικό μέρισμα και φέτος θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες που έχουν σαφές κοινωνικό πρόσημο και δεν σχετίζονται με οποιονδήποτε εκλογικό σχεδιασμό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε.

«Αντιθέτως έχουμε πει ότι ως κυβέρνηση θέλουμε διαρκώς να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη». Ερωτηθείς εν συνεχεία, για το εάν θα συνέφερε την κυβέρνηση να κάνει εκλογές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, ότι εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι, «να υλοποιήσουμε τις προϋποθέσεις και να διαμορφώσουμε το έδαφος ώστε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και να έχουμε την δυνατότητα με μεγαλύτερο βαθμό πολιτικής ελευθερίας, να υλοποιήσουμε στοιχεία πολιτικής τα οποία δεν ήταν δυνατόν να υλοποιήσουμε από το 2015, έως το 2018».

Στόχος να ολοκληρωθεί η θητεία

Εξάλλου, «η εκπεφρασμένη βούληση από τον πρωθυπουργό, είναι να ολοκληρωθεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Ο λόγος είναι ότι πέρα από την οικονομική σταθερότητα είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκαταστήσουμε, ή για πρώτη φορά να κατακτήσουμε, αναλόγως από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς, και την πολιτική σταθερότητα σε αυτή τη χώρα, η οποία από το 2007 έως σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να δει μια κυβέρνηση να ολοκληρώνει τη θητεία της».

Διαχωριστικές γραμμές μεταξύ κυβέρνησης – ΝΔ

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ που αναδεικνύονται από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση, ειδικότερα στα εργασιακά. «Το γεγονός ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για πρώτη φορά καταπολεμά την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία με αποφασιστικότητα και με επιμονή. Τα μέτρα που έχουμε πάρει για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων ή μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η ένταξη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ», είπε.

Για την καθαρή έξοδο στις αγορές

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα επιτύχει μετά τη λήξη του μνημονίου μια καθαρή έξοδο στις αγορές και εάν θα χρειαστεί μια γραμμή στήριξης ανάλογη με αυτή του 2014, όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Οι πολιτικές προβλέψεις που κάνει, δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι οι πλέον επιτυχημένες, επομένως το αν αμφισβητεί ή όχι την δυνατότητα της χώρας να ανακτήσει την αυτόνομη πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, δεν έχει και πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί όροι της συζήτησης».

Για το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε, ότι στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου του 2017, προβλέπεται ότι και με ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ΕSM, θα δημιουργηθεί ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024