Την προώθηση ρυθμίσεων από την κυβέρνηση για την διαδικτυακή εφαρμογή Taxibeat προανήγγειλε ο Ν. Παππάς, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την Uber.

Ρυθμίσεις και για την διαδικτυακή εφαρμογή Taxibeat προανήγγειλε στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και όσα κόμματα είχαν κατηγορήσει τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη για την ρύθμιση που αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλατφορμών εξεύρεσης ταξί, η οποία δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων, ο κ. Παππάς είπε, εξάλλου, ότι «η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της δίνει κίνητρα στους Έλληνες επιστήμονες να επιστρέψουν στην Ελλάδα» και δήλωσε υπερήφανος για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) να ιδρύσει θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στη χώρα μας.

«Είμαστε υπερήφανοι, επίσης, που καταφέραμε να φέρουμε τη γερμανική εταιρεία ΟΗΒ (μια από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες του διαστημικού τομέα) στην Ελλάδα, ώστε να επενδύσει σε μονάδα κατασκευής μικροδορυφόρων», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Διαστημικός Οργανισμός που θα ιδρυθεί θα έχει τη μορφή ΔΕΚΟ, όμως διασφαλίζονται οι απαραίτητες προβλέψεις που θα επιτρέπουν την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα, την οποία χρειάζεται να έχει ένας τέτοιος Οργανισμός».

Αναφερθείς επίσης στην εκμετάλλευση του φάσματος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι «καλό είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε, ορισμένοι, για σχοινί», τονίζοντας ότι «επί ημερών τους, η Ελλάδα είχε αφήσει ανεκμετάλλευτο έναν ολόκληρο αναμεταδότη στον Hellas SAT 2». «Με τη νέα συμφωνία που υπογράψαμε, η χώρα μας έχει υπερτριπλασιάσει τα ανταλλάγματα που λαμβάνει από τον Hellas SAT 3», ανέφερε.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr