Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Οργή για την ποινικοποίηση των δράσεων κατά των πλειστηριασμών

ΚΚΕ: Οργή για την ποινικοποίηση των δράσεων κατά των πλειστηριασμών

Ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης σε όποιον διακόψει πλειστηριασμό. «Είναι βαθιά γελασμένοι όμως, όσοι νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό, με την επαναφορά του δόγματος "νόμος και τάξη" σε συριζαίικη εκδοχή, θα βάλουν στο γύψο τη λαϊκή πάλη, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην πολιτική τους» τονίζει.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης σε όποιον διακόψει πλειστηριασμό.

«Μετά την τροπολογία για την απεργία, τώρα με ένα ακόμη αυταρχικό, αντιδραστικό μέτρο, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη δράση και τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, να τρομοκρατήσει και να φοβίσει όσους αντιστέκονται σ’ αυτή την πολιτική» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, με την αυτεπάγγελτη δίωξη, στην ουσία ανοίγουν το δρόμο για να ενισχυθεί η κρατική βία κι αυθαιρεσία. Είναι προπομπός συνολικότερης επίθεσης ενάντια στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις, που όπως φαίνεται έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται ότι οι πλειστηριασμοί στρέφονται απέναντι στη λαϊκή κατοικία, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σπεύδει να πάρει τα μέτρα της» υπογραμμίζεται στο σχόλιο του κόμματος.

«Το ότι και αυτό το αυταρχικό μέτρο έρχεται με εκπρόθεσμη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη. Είναι βαθιά γελασμένοι όμως, όσοι νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό, με την επαναφορά του δόγματος «νόμος και τάξη» σε συριζαίικη εκδοχή, θα βάλουν στο γύψο τη λαϊκή πάλη, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην πολιτική τους» καταλήγει το ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ: Θα πάρουν την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο εργατικό Κίνημα

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε μέτρα καταστολής ενάντια στο Εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Με τροπολογία που έφερε σήμερα διώκει αυτεπάγγελτα όποιον διακόψει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατά ελάχιστο. Είναι ακόμη μια πρόκληση η οποία και αυτή θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο Εργατικό κίνημα.»

» Ο κατήφορος τους δεν έχει σταματημό.»

» Πριν λίγες μέρες στο στόχαστρο τους μπήκε η απεργία σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία, αύριο όπου επιτάσσουν τα μονοπώλια για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Είναι η κυβέρνηση για την βρώμικη δουλειά ικανή για όλα και το αποδεικνύει καθημερινά. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τον εμπαιγμό των λαϊκών νοικοκυριών με τις “συμφωνίες κυρίων” που προχώρα με τους τραπεζίτες.»

» Απαιτούμε νομική κατοχύρωση προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Στην βία και Καταστολή, στο “νόμος και τάξη” απαντάμε με οργάνωση και πάλη».

in.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024