Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναχαίτισε έναν «βαλλιστικό πύραυλο» που εκτόξευσαν οι Χούτι πάνω από το Ριάντ, με τους Υεμενίτες αντάρτες να δηλώνουν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του ανακτόρου Γιαμάμα, της επίσημης κατοικίας του βασιλιά Σάλμαν.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι Μοχάμεντ Αμπντουσαλάμ ανέφερε στο Twitter ότι οι σιίτες αντάρτες εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο 2-Η, ο οποίος είχε στόχο μια συνάντηση Σαουδαράβων αξιωματούχων που διεξαγόταν στο παλάτι αυτό.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μετά την αναχαίτιση του πυραύλου.

Ένας ανταποκριτής του AFP στο Ριάντ δήλωσε ότι περίπου στις 12:50 ώρα Ελλάδας ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, λίγο πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2018, η οποία γίνεται συνήθως από τον βασιλιά.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεν έχουν καταγραφεί απώλειες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Υεμένη, ο οποίος αναχαιτίστηκε από τις σαουδαραβικές δυνάμεις νότια της πρωτεύουσας Ριάντ.

«Οι δυνάμεις του συνασπισμού επιβεβαιώνουν ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο του Ιράν και των Χούτι που στόχευσε νότια του Ριάντ. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες μέχρι τώρα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter το υπό κυβερνητικό έλεγχο Κέντρο για τη Διεθνή Επικοινωνία.

«Ο πύραυλος είχε στόχο κατοικημένες περιοχές»

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που πολεμά εναντίον του κινήματος των Χούτι στην Υεμένη δήλωσε πως ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε εναντίον του Ριάντ από τους Χούτι είχε στόχο κατοικημένες περιοχές και πως δεν σημειώθηκαν ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Επικαλούμενο δήλωση του συνασπισμού, το SPA ανέφερε πως οι ιρανικής κατασκευής πύραυλοι αποτελούν απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και κατηγόρησε τους Χούτι ότι χρησιμοποιούν σημεία εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να εισαγάγουν πυραύλους από τον μεγάλο εχθρό της Σαουδικής Αραβίας, το Ιράν.

Οι Χούτι δήλωσαν νωρίτερα πως ο πύραυλος είχε στόχο μια συνάντηση Σαουδαράβων ηγετών σε ένα ανάκτορο.

Πριν από λίγο οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, δήλωσαν πως η επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα εναντίον της Σαουδικής Αραβίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεσή τους με το σαουδαραβικό βασίλειο.

Σαουδαραβικά ανάκτορα, στρατιωτικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός του βεληνεκούς τέτοιων πυραύλων που εκτοξεύονται από την Υεμένη, ανέφεραν οι Χούτι, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυό τους, al-Masirah.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο