Αναφορά στο ζήτημα με την υποβολή πόθεν έσχες από δικαστές και εισαγγελείς έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου, «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στη χθεσινή δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;».

«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής και στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο