Κοντονής: Θεσμικό πρόβλημα να προσφεύγουν οι δικαστές στο ΣτΕ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής για την κόντρα του με τους δικαστικούς, διερωτώμενος αν μπορεί «ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;».
Αναφορά στο ζήτημα με την υποβολή πόθεν έσχες από δικαστές και εισαγγελείς έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου, «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις».
Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στη χθεσινή δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;».
«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής και στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής κάλεσε κάθε κόμμα, ενόψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).