Κρυφτούλι της Χρυσής Αυγής πίσω από τις λέξεις, για τις εκλεκτικές της συγγένειες με τις δυνάμεις που έχασαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι έχει εγκαταλειφθεί η υπόθεση του κατοχικού δανείου.

Κρυφτούλι της Χρυσής Αυγής πίσω από τις λέξεις, για τις εκλεκτικές της συγγένειες με τις δυνάμεις που έχασαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι έχει εγκαταλειφθεί η υπόθεση του κατοχικού δανείου.

«Αναφερθήκατε μόνο στο κατοχικό δάνειο» ανέφερε ο κ. Βούτσης. «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, το οποίο ακόμη δεν έχει έρθει προς έγκριση και από την Ολομέλεια, για ένα σύνολο ζητημάτων που αφορούν στις πολεμικές αποζημιώσεις, που αφορούν στις 100 μαρτυρικές πόλεις με τα δεκάδες χιλιάδες αθώα θύματα, που αφορούν στα θύματα του λιμού, στα αρχαία που λεηλατήθηκαν και βεβαίως και στο κατοχικό δάνειο».

«Για όλα αυτά έχουν συγκεντρωθεί εξαιρετικά ντοκουμέντα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και από επιτροπές που εργάζονται εδώ και χρόνια και αποτελούν ένα σημαντικό οπλοστάσιο μεγάλης εθνικής σημασίας και με μεγάλο ηθικό, πολιτικό και ιστορικό φορτίο προς διεκδίκηση», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον κ. Μιχαλολιάκο:

«Θέλω να πω ευθέως, και παρουσία σας κύριε Μιχαλολιάκο, ότι δεν σας διέφυγαν όλα αυτά. Κάνατε μόνο αναφορά ότι είναι υπόλογη η Γερμανία στις δόσεις του κατοχικού δανείου. Αυτή η στάση σας έχει να κάνει με την βαθύτατη και εκπεφρασμένη δημοσίως πεποίθησή σας, ότι έχετε εκλεκτική συγγένεια με τις δυνάμεις εκείνες και ότι τότε χάσατε τον πόλεμο. Και ότι οι δυνάμεις που έχασαν τότε τον πόλεμο, είναι οι δυνάμεις που ιστορικά, ιδεολογικά και πολιτικά αναφερόσασταν και τότε και αναφέρεστε και τώρα».

«Και με αυτή την έννοια, δεν μπορεί να δημιουργείται η εντύπωση μιας ειλικρινούς σας διεκδίκησης και αυτό να μένει αναπάντητο. Αυτή σας η τοποθέτηση είναι ελλειπτική αναφορά και δεν είναι τυχαίο αυτό. Διότι μόνο το κατοχικό δάνειο αναγνωρίζετε και για τα άλλα θεωρείτε πως ήταν πολεμικές συγκρούσεις, στις οποίες μάλιστα οι δυνάμεις στις οποίες αναφερόσασταν και αναφέρεστε, χάσανε, κι ευτυχώς χάσανε για τη δημοκρατία και για τον ελεύθερο κόσμο», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και τις πολεμικές επανορθώσεις. Στάθηκα μόνο στο θέμα του κατοχικού δανείου, επειδή αυτό το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Το άλλο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων έχει προχωρήσει» είπε ο γγ της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δεν παρέλειψε όμως να προσθέσει πως «είναι άλλο η ιδεολογία του οποιουδήποτε και άλλο η πατρίδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr