Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου για ΣτΕ: Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος

Μαξίμου για ΣτΕ: Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος

«Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος», ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται η διαδικασία για την υποβολή πόθεν έσχες. «Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος», ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώνεται η διαδικασία για την υποβολή Πόθεν Έσχες.

Η -μάλλον προκλητική- απάντηση έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις σχέσεις Δικαιοσύνης – κυβέρνησης να περνούν μία από τις δυσκολότερες φάσεις τους.

Κοντονής: Η κυβέρνηση θα επιμείνει στη διαφάνεια και τον έλεγχο

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστειλε, από το βήμα της Βουλής, το δικό του μήνυμα προς τους δικαστικούς λειτουργούς και την αντιπολίτευση σχετικά με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

«Να δούμε ποιός θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στην διαφάνεια και τον έλεγχο, ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό» τόνισε ο κ. Κοντονής.

«Η κυβέρνηση τόνισε και το λέει και απόψε, μετά την δημοσιοποίηση της νέας απόφασης του ΣτΕ, ότι επιθυμεί διακαώς την συνεργασία με όλους, αλλά, πάνω απ’ όλα θέτει ένα ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας. Δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα» υποστήριξε αντιδρώντας στην τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει μια θεματολογία με την οποία θα πάει σε εκλογές, η οποία είναι θεματολογία σύγκρουσης με τους θεσμούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σε κατηγορηματικό τόνο, ότι αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις, όπως διαλαμβάνονται στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σε αυτή που εκδόθηκε απόψε, τότε νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. «Ας το καταλάβουν όλοι. Και όποιοι λένε το αντίθετο, να γνωρίζουν ότι κοροϊδεύουν την κοινωνία» είπε και εξήγησε: «Διότι αν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος, ή οι δικαστικές αποφάσεις, του λένε ότι έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τα μετρητά στην θυρίδα που έχεις στην τράπεζα, τότε καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο: η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο».

«Η κυβέρνηση σήμερα επανέρχεται και λέει: Να δούμε ποιός θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στην διαφάνεια και τον έλεγχο, ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη ελέγχου και θα λογοδοτήσουν όλοι στον λαό» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

in.gr

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024