Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαζαρίδης: Οι νέοι δεν «τσιμπάνε» από τα 400 ευρώ, θέλουν δουλειές

Λαζαρίδης: Οι νέοι δεν «τσιμπάνε» από τα 400 ευρώ, θέλουν δουλειές

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με επιδοματικές πολιτικές. Οι νέοι που έχουν φύγει από τη χώρα δεν τσιμπούν από τα 400 ευρώ. Θέλουν μόνιμες θέσεις εργασίας», τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του πρόεδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης σχολιάζοντας το επίδομα Αχτσιόγλου.

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με επιδοματικές πολιτικές. Οι νέοι που έχουν
φύγει από τη χώρα δεν τσιμπούν από τα 400 ευρώ. Θέλουν μόνιμες θέσεις
εργασίας», τόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του πρόεδρου της ΝΔ Μακάριος
Λαζαρίδης σχολιάζοντας το επίδομα Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξή του στο Κόντρα Channel υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ανίκανη και η πιο ιδεοληπτική, που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Η ανικανότητά της αποδείχθηκε και ως μνημονιακή, αλλά και ως αντιμνημονιακή κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν η … περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου κόστισε ένα τρίτο μνημόνιο και 100 δισ. ευρώ στην οικονομία» .

Αναφερόμενος στο επίδομα προς τους άνεργους νέους, είπε ότι«προέρχεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών. Επίσης, προέρχεται και από το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές προς τρίτους, ενώ 300.000 συντάξεις δεν έχουν εκδοθεί».

Μιλώντας για τη φιλοσοφία της ΝΔ , ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε: «Θέλουμε μία πολιτική που θα μειώνει τους φόρους, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα φέρνει επενδύσεις. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».
Για τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια, η μείωση στον φόρο των επιχειρήσεων, από 29% στο 20%, των μερισμάτων από το 15% στο 5% και η υπαγωγή στο καθεστώς Φ.Π.Α. από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ, δεν συνδέονται με τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης «με το οποίο ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2023 στο 3,5% και μέχρι το 2060 στο 2% είναι κάτι διαφορετικό». «Εμείς», είπε ο κ. Λαζαρίδης «θα παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων και πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τους πιστωτές να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία μιλάει «για αξιολόγηση στο Δημόσιο και όχι για απολύσεις», ενώ υπογράμμισε ότι, σήμερα, «η μισθοδοσία στο δημόσιο αυξάνεται κατά ένα δισ. ευρώ μέχρι το 2021 από την κυβέρνηση, γιατί θέλει να δημιουργεί κομματικό στρατό». Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του, καθώς και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, «για την απώλεια ενός καλού φίλου και συναδέλφου, του Βασίλη Μπεσκένη».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024