Στην αποκάλυψη ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος «έφερνε» συχνά μεγάλα ποσά από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ προχώρησε υπάλληλος του οικονομικού τομέα του κόμματος στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», η αρμόδια υπάλληλος κατέθεσε αναφορικά με τις «μίζες» της Siemens πως «μάλλον γνώριζε και η ηγεσία του κόμματος ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχε και εκτελεστική επιτροπή».

Το παράξενο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το γεγονός πως η ίδια υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ κατά την κατάθεσή της στο στάδιο της ανάκρισης είχε δηλώσει πως δεν θυμόταν αν ο κ. Τσουκάτος είχε καταθέσει χρήματα στα ταμεία του κόμματος.

Όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε «γιατί δεν είχε καταθέσει τα ίδια και στην ανάκριση», τότε απάντησε ότι φοβόταν μη χάσει τη δουλεία της καθώς υπήρχε κομματική γραμμή. Σε ερώτηση της έδρας αν είχε πει ψέματα τότε, εκείνη τόνισε πως είχε πει «τη μισή αλήθεια», με τον εισαγγελέα να ζητά τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να κινηθεί ποινική δίωξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου για ψευδορκία και τον πρόεδρο του δικαστηρίου να τονίζει πως «η μισή αλήθεια οδηγεί καμία φορά σε ολέθρια ψεύδη».

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας