Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» Καμμένου στην κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

«Βόμβα» Καμμένου στην κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως ουδέποτε θα συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προκαλώντας νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Νέους τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί η ανοιχτή δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, την ώρα που τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταβάλουν προσπάθειες για την επίλυση αυτού του ζητήματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύνθετης ονομασίας.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων» διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων.

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος, δείχνοντας πως υπάρχουν έντονες διαφοροποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα στον κυβερνητικό σχηματισμό.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024