Διατηρείται ευνοϊκό το επενδυτικό κλίμα στις αγορές
Ευνοϊκό διατηρείται το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ψηφοφορίες επί του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την τρέχουσα εβδομάδα και στο εκκρεμές ζήτημα της αυξήσεως του ορίου δημοσίου χρέους (προθεσμία: 22 Δεκεμβρίου).
Ευνοϊκό διατηρείται το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Alpha Bank. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ψηφοφορίες επί του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν την τρέχουσα εβδομάδα και στο εκκρεμές ζήτημα της αυξήσεως του ορίου δημοσίου χρέους (προθεσμία: 22 Δεκεμβρίου).
Η τελική μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει μείωση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων από το 35% στο 21% από την αρχή του 2018. Οι κλίμακες φορολογίας φυσικών προσώπων θα παραμείνουν επτά με μικρές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά (προτεινόμενος ανώτατος συντελεστής: 37% από το τρέχον 39,6%).
Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση το Νοέμβριο (0,2%, εκτίμηση: 0,3%, Οκτώβριος; 1,2%) για τρίτο συνεχόμενο μήνα και σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση (3,35%, Οκτώβριος: 2,9%) των τελευταίων τριών ετών. Ο δείκτης μεταποίησης Empire υποχώρησε ελαφρώς το Δεκέμβριο στις 18 μονάδες (εκτίμηση: 18,7, Δεκέμβριος: 19,4, μέσος όρος δώδεκα μηνών: 16).
Σύμφωνα με την Atlanta Fed, το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύεται σε ετησιοποιημένη τριμηνιαία βάση στο δ’ τρίμηνο κατά 3,3% (14/12), η αντίστοιχη εκτίμηση της Fed N. Υόρκης είναι 4% (15/12) και της Fed St. Louis είναι 3%. Στην Ευρωζώνη το εμπορικό πλεόνασμα υποχώρησε τον Οκτώβριο στα €19 δισ. (εκτίμηση: €24,3 δισ., Σεπτέμβριος: €24,5 δισ., μέσος όρος δώδεκα μηνών: €19,77 δισ.).
Στην Ευρωζώνη αναμένεται η τελική μέτρηση του πληθωρισμού Νοεμβρίου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο δείκτης κατασκευαστών ακινήτων NAHB Δεκεμβρίου.
in.gr
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442