Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακόσια εκατ. ευρώ οι οφειλές ιδιωτών στην ΕΥΔΑΠ

Διακόσια εκατ. ευρώ οι οφειλές ιδιωτών στην ΕΥΔΑΠ

Οι οφειλές των ιδιωτών καταναλωτών προς την ΕΥΔΑΠ έφτασαν στα 200 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι δήμοι έχουν οφειλές προς την εταιρεία που αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρω.

Στα 200 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές των ιδιωτών – καταναλωτών προς την ΕΥΔΑΠ. Την ίδια ώρα, οι οφειλές των δήμων προς την εταιρεία αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρω.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης. Όπως είπε, οι δήμοι που έχουν μεγάλα χρέη προς την εταιρεία παραχωρούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ. «Ήδη, η Σαλαμίνα και τα Μέγαρα το έχουν κάνει ενώ ο δήμος Μαραθώνα το σκέφτεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπενίσης εμφανίστηκε σίγουρος πως το νέο μοντέλο τιμολόγησης του νερού, με βάση τις κοινοτικές οδηγίες δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων. Διευκρίνισε ωστόσο, πως κάθε μήνα από την ΕΥΔΑΠ στέλνονται 2.000 προειδοποιητικές επιστολές προς κακοπληρωτές οι οποίοι απειλούνται με διακοπή της παροχής νερού.

Σε ό,τι αφορά την πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε πως αυτό είναι θέμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που τρέχουν αυτή τη στιγμή από την ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Μπενίσης στάθηκε στην κατασκευή των βιολογικών σταθμών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και δήμο Σαρωνικού.

Όπως είπε, η δημοπράτηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρω, αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Μπενίση, για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαραθώνα, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρω, σημειώθηκε εμπλοκή στη χρηματοδότηση αφού ζητήθηκε να δικαιολογηθεί το μεγάλο υψόμετρο που έχει χωροθετηθει.

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Σαρωνικού (αφορά την Ανάβυσσο, τα Καλύβια και το Λαγονήσι), τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι δόθηκε στο δήμο περιθώριο έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο προκειμένου να εγκριθεί η χωροθέτησή του στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Καλυβίων.

Προκόπης Γιόγιακας

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024