Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνει η κακοκαιρία: Πνίγηκε η Ροδόπη, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Σαρώνει η κακοκαιρία: Πνίγηκε η Ροδόπη, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Μεγάλα προβλήματα έχει φέρει η κακοκαιρία, και η συνεχής βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου στο νομό Ροδόπης

Μεγάλα προβλήματα έχει φέρει η κακοκαιρία, και η συνεχής βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου στο νομό Ροδόπης. Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις και έχει απεγκλωβίσει και μεταφέρει σε ασφαλές σημείο δεκάδες πολίτες.

Οι μετεωρολόγοι κατέγραψαν εντυπωσιακή ποσότητα βροχής, ίση ακόμη και με 140 τόνους νερού ανά στρέμμα, κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι τη Θράκη. Ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Ίμερο Ροδόπης έδειξε ύψος βροχής ίσο με 140 χιλιοστά.

Ο δρόμος Κομοτηνής – Μαρώνειας έχει κλείσει σε σημεία, καθώς είναι σχεδόν απροσπέλαστος από τον όγκο του νερού.

Σύμφωνα με το xronos.gr στο Κόσμιο μεγάλες εκτάσεις γης, θυμίζουν πλέον λίμνες, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα μέσα στον οικισμό και σε κάποια σπίτια που έχουν πάρει νερά. Μεγάλο πρόβλημα στα Αμάραντα Ροδόπης, όπου σπίτια έχουν γεμίσει με πλημμυρήσει, ενώ η είσοδος στο χωριό είναι ανέφικτη λόγο λόγω του όγκου των υδάτων. Μηχανήματα του Δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικές απεγκλωβίζουν κόσμο από σπίτια.

Ο δρόμος Κομοτηνής – Φαναρίου έχει επίσης πλημμυρισμένα τμήματα και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους οδηγούς. Στο ύψος των Φατήριακων το πρόβλημα είναι έντονο, μάλιστα το μοναστήρι πλημμύρησε με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει.

Πλημμυρισμένα σπίτια υπάρχουν επίσης στους οικισμούς Καρυδιάς, Ροδίτη, στο Χαμηλό και την Παραδημή.

Εντός της πόλης τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε τρία σημεία, στη Μαραθώνος, στην περιοχή του Χάρμαλη και στην περιοχή του Τζελάρ Μπαγιάλ, σύμφωνα με τα συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ που από νωρίς το πρωί επεμβαίνουν σε κλήσεις πολιτών και προβληματικές περιοχές.

Οι γέφυρες στην είσοδο της πόλης είναι ένα ακόμη σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς έχει πλημμυρήσει ενώ έχουν γίνει και ατυχήματα.

Ο δρόμος Φύλακας προς Βένα είναι είναι αδιάβατος και επικίνδυνος, ενώ όπως μας ενημερώνουν οι εκεί δημοτικές αρχές, ζητούν από την αστυνομία να την κλήσει λόγο επικινδυνότητας.


Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, οι βροχοπτώσεις θα υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, όμως ο καιρός θα εξακολουθήσει να κινείται σε οριακά επίπεδα. Χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, ισχυροί άνεμοι και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει μέχρι και τους έξι βαθμούς Κελσίου θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες.

Ενδεικτικές είναι οι τιμές που δίνει η πρόγνωση του Αστεροσκοπείου: Στο Μέτσοβο η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη αναμένεται να διαμορφωθεί στους -1 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα στους 0 βαθμούς και στο Λαχανά Θεσσαλονίκης στον 1 βαθμό της κλίμακας.

Η επιδείνωση του καιρού και το τσουχτερό κρύο θα οφείλονται, όπως εξηγεί ο Στρατής Βουγιούκας, ερευνητής του Αστεροσκοπείου, σε μια ψυχρή εισβολή που αναμένεται να εκδηλωθεί στη χώρα τις επόμενες μέρες.

«Αύριο Δευτέρα η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο», λέει ο ίδιος.

«Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα και κατά τόπους θα ενταθούν, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Παράλληλα οι τοπικές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο θα επεκταθούν σταδιακά σε περιοχές χαμηλότερο υψόμετρο.Τις βραδινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνέςκαι από αργά το βράδυ θα χιονίσει σε πεδινά τμήματα κυρίως του Έβρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με ένταση από 6 έως 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ», επισημαίνει ο κ. Βουγιούκας.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024