Ο Ερντογάν φέρεται να ήταν ο στόχος των μελών της DHKP-C
Από τα στοιχεία που εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία στα κρησφύγετα των μελών της DHKP-C στην Αθήνα αποκαλύπτεται ότι σχεδίαζαν διπλή επίθεση με ρουκέτες και χειροβομβίδες εναντίον του τούρκου προέδρου Ερντογάν.
Επίθεση εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα, φαίνεται ότι σχεδίαζαν τα μέλη της DHKP-C που συνελήφθησαν σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής», εντόπισαν σχεδιάγραμμα-σκαρίφημα για επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ.
Μάλιστα, στο σκαρίφημα ο πρόεδρος της Τουρκίας κατονομάζεται ως «Σκορπιός» και περιλαμβάνει επίθεση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να αναφέρεται το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.
Όπως σημειώνουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, κύριος στόχος είναι να βρεθεί το οπλοστάσιο που έκρυψαν οι τούρκοι ένοπλοι πριν από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας