Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Η κυβέρνηση συνθλίβει τη μεσαία τάξη

Δένδιας: Η κυβέρνηση συνθλίβει τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση συνθλίβει με την πολιτική της τη μεσαία τάξη, τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ, ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με τους εταίρους για το πλεόνασμα, θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές.

Η κυβέρνηση συνθλίβει με την πολιτική της τη μεσαία τάξη, τονίζει ο
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ξεκαθαρίζοντας
ταυτόχρονα ότι η ΝΔ, ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με τους
εταίρους για το πλεόνασμα, θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές.

«Η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα και η κυβέρνηση αρνείται να το παραδεχθεί», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Δένδιας.
Όπως επισημαίνει, οι νέες περικοπές που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 στις συντάξεις, όπως και οι επιπτώσεις των άλλων μέτρων που μήνα με τον μήνα γίνονται ολοένα και πιο φανερές, δεν επιτρέπουν αυταπάτες για την εκλογική τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν γίνουν εκλογές τη μεθεπόμενη χρονιά.

Ερωτηθείς για την υπερφολογήση από πλευράς κυβέρνησης και αν αυτή αποδίδει, τονίζει. «Εξαρτάται από το πώς ορίζει κάποιος την «απόδοση». Εάν «αποδίδει» κάποιος όταν συνθλίβει τη μεσαία τάξη, με αλλεπάλληλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, συνειδητά μάλιστα όπως παραδέχονται ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του, κ. Χουλιαράκης, τότε, ναι, αποδίδει.

Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι μπορεί να πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,75%, αδιαφορώντας για τα ερείπια που αυτό αφήνει πίσω του στην πραγματική οικονομία, ναι, επίσης αποδίδει . Ή αν κάποιος θεωρεί φυσιολογικό το να έχουν φτάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών σωρευτικά στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και παράλληλα θεωρεί «επίτευγμα» τις 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, τότε και πάλι ναι, αποδίδει».

Μιλώντας για το διάστημα της συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι όσον αφορά το πρώτο διάστημα έβαλαν φόρους λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούσαν το 2012, αλλά στη συνέχεια η τάση αυτή αναστράφηκε με έργα και όχι με λόγια. « Εμείς είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, είχαμε μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, είχαμε μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, είχαμε δρομολογήσει τη μείωση του φόρου στα ακίνητα. Η σημερινή κυβέρνηση έπραξε και πράττει το ακριβώς αντίθετο: Αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές, έβαλε φόρο μέχρι και στο κρασί, αύξησε τους έμμεσους φόρους και τον ΦΠΑ στα πιο πολλά προϊόντα, αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς δεν τάζουμε «σεισάχθεια» για να επιβάλλουμε τελικά πλειστηριασμούς ακόμη και σε λαϊκές κατοικίες».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της μεγάλης ήττας στις επόμενες εκλογές»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κατά αρκετούς μήνες το ήμισυ της θητείας της. «Είναι γεγονός βέβαια ότι ο κομματικός μηχανισμός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τον κ. Τσίπρα να εξαντλήσει τη θητεία του, για ευνόητους λόγους. Από την άλλη πλευρά, οι νέες περικοπές που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 στις συντάξεις, όπως και οι επιπτώσεις των άλλων μέτρων που μήνα με τον μήνα γίνονται ολοένα και πιο φανερές, δεν επιτρέπουν αυταπάτες για την εκλογική τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν γίνουν εκλογές τη μεθεπόμενη χρονιά».

Η έξοδος στις αγορές, προσθέτει, εκτός από αστάθμητος παράγων, ενδεχομένως να είναι καθοριστικό σημείο για το πότε θα στηθούν κάλπες. « Όποτε και να γίνουν πάντως οι εκλογές, όπως φανερώνουν και οι δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της μεγάλης ήττας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024