Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Παραγραφή φόρων για 50 εκατομμύρια Ρώσους

Πούτιν: Παραγραφή φόρων για 50 εκατομμύρια Ρώσους

Την παραγραφή φόρων που οφείλουν στο δημόσιο 50 εκατομμύρια ψηφοφόροι συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ περιλαμβανομένων και ατομικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η οποία χαρακτηρίσθηκε από αρκετούς αναλυτές ως «προεκλογική».

Την παραγραφή φόρων που οφείλουν στο δημόσιο 50 εκατομμύρια ψηφοφόροι
συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ περιλαμβανομένων και ατομικών
επιχειρήσεων ανακοίνωσε χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια
συνέντευξης Τύπου η οποία χαρακτηρίσθηκε από αρκετούς αναλυτές ως
«προεκλογική».

Στην ουσία πρόκειται για ένα προεκλογικό δώρο, παρόμοιο με αυτό που είχε κάνει και πριν από έξι χρόνια ο Ρώσος πρόεδρος, δηλαδή πριν από τις τότε προεδρικές εκλογές, όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Τότε είχαν παραγραφεί οφειλές που αφορούσαν το 31% των ψηφοφόρων , ενώ αυτή την φορά το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο, αγγίζοντας το 45% σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τρόπο κατηγορηματικό, ότι οι οφειλές αυτές πρέπει να παραγραφούν επειδή δεν δημιουργήθηκαν με ευθύνες των ίδιων των φορολογουμένων, αλλά εξαιτίας της ανεπάρκειας του φορολογικού συστήματος.

Συνεπώς οι πολίτες δεν θα πρέπει να αποταθούν στις εφορίες , αλλά το ποσό των 80 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ) στο οποίο ανέρχονται οι συνολικές αυτές οφειλές θα παραγραφεί αυτομάτως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η εφορία θα παραγράψει οφειλές φόρων ύψους 41 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, οι οποίες αφορούν περιουσιακά στοιχεία και οι οποίες έχουν σωρευθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2015, καθώς και τις αντίστοιχες προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί για το ίδιο διάστημα, όπως διευκρίνισε στην εφημερίδα αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Παραγραφή και για τις επιχειρήσεις

Επιπλέον θα παραγραφούν οφειλές φόρων ύψους 16 δισεκατομμυρίων ρουβλίων που αφορούν τις ατομικές επιχειρήσεις. Η παραγραφή αυτή αφορά εκείνους που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και όσους εξακολουθούν να ασκούν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως αναφέρει μάλιστα η ρωσική εφημερίδα , επικαλούμενη τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φορολογίας, στο διάστημα Ιανουαρίου -Νοεμβρίου 2017 διέκοψαν την δραστηριότητα τους 6,9 εκατομμύρια επιχειρηματίες (ατομικές επιχειρήσεις) , αριθμός μεγαλύτερος κατά 600 χιλιάδες σε σχέση με το 2016.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024