Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιτροπή για την αντιμετώπιση της μοναξιάς είχε ιδρύσει η Κοξ

Επιτροπή για την αντιμετώπιση της μοναξιάς είχε ιδρύσει η Κοξ

Λίγοι γνωρίζουν ότι η πρωην βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ και υπέρμαχος της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, είχε ιδρύσει επιτροπή προτού δολοφονηθεί, με στόχο την αντιμετώπιση της μοναξιάς, εκπονώντας μάλιστα μελέτη στην οποία ανέφερε ότι πρέπει για το μείζον αυτό πρόβλημα να διοριστεί υπουργός.

Λίγοι γνωρίζουν ότι η πρωην βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ και υπέρμαχος της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, είχε ιδρύσει επιτροπή προτού δολοφονηθεί, με στόχο την αντιμετώπιση της μοναξιάς, εκπονώντας μάλιστα μελέτη στην οποία ανέφερε ότι πρέπει για το μείζον αυτό πρόβλημα να διοριστεί Υπουργός.

Σήμερα ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία της, η μελέτη έρχεται στο φως, με την Κοξ να περιγράφει το το συγκεκριμένο ζήτημα ως μια «επείγουσα κρίση», καθώς –όπως υποστηρίζε- η μοναξιά έχει γίνει μια κοινωνική επιδημία. «Η αντιμετώπιση της μοναξιάς είναι μια συνολική πρόκληση που χρειάζεται συντονισμένη δράση, από τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, τις επιχειρήσεις, τις κοινωνικές οργανώσει και καθένα ξεχωριστά».

Η μελέτη που είχε διενεργήσει η Κοξ, κατέληγε στα εξής συμπεράσματα: Περισσότερα από 9 εκατομμύρια ενήλικες νιώθουν συχνά ή πάντα μοναξιά. Η μοναξιά είναι πιο θανατηφόρα από την παχυσαρκία ή από το να καπνίζει κανείς 15 τσιγάρα την ημέρα. Τρία τέταρτα των παθολόγων αναφέρουν ότι καθημερινά βλέπουν μέχρι και πέντε ασθενείς που νιώθουν μοναξιά. Η μοναξιά εκτιμάται ότι κοστίζει τους εργοδότες περί τα 2,5 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Η βουλευτής Σίμα Κένεντι και πρώην συνεργάτης της Κοξ που είχε εργαστεί επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «κατάσταση χειροτερέυει καθώς η κοινωνία γερνάει ενώ όλο και περισσότερα άτομα ζουν μόνα τους. Την ίδια ώρα, η αύξηση στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι συνδέονται πιο εύκολα μεταξύ τους, ταυτόχρονα σπαταλούν περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές, χάνοντας έτσι την πραγματική επικοινωνία και την προσωπική επαφή μεταξύ τους».

Σύμφωνα με την αδελφή της Κοξ Κιμ Λιντμπίτερ, που μίλησε στη βρετανική τηλεόραση, η απάντηση σε αυτή την επιδημία είναι η δράση και όχι τα λόγια: «Συζητήστε με τους ξένους στη στάση λεωφορείου, καλέστε ηλικιωμένους θείους και συγγενείς σε δείπνο στο σπίτι σας, καλέστε ένα γείτονα για ποτό. Γίνετε πιο κοινωνικοί στη διάρκεια των Χριστουγένων. Η μοναξιά δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας κάθε κοινωνικού υπόβαθρου».

in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024