Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατασχέθηκαν ακατάλληλα προϊόντα κρέατος στον Πειραιά

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα προϊόντα κρέατος στον Πειραιά

Κρέατα ακατάλληλα για τους καταναλωτές εντόπισαν οι ελεγκτές - κτηνίατροι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελέγχων που πραγματοποιούν.

Κρέατα ακατάλληλα για τους καταναλωτές εντόπισαν οι ελεγκτές – κτηνίατροι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελέγχων που πραγματοποιούν.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δύο επιχειρήσεις εμπορίας κρέατος στην περιοχή του Πειραιά, δεσμεύτηκαν 270 κιλά κατεψυγμένου κοτόπουλου Βελγίου λόγω ελλιπούς σήμανσης στις συσκευασίας και 152,5 κιλά βόειου κράτος Βελγίου και Γαλλίας λόγω απουσίας ενδείξεων και κωδικών κτηνιατρικής έγκρισης σε συνδυασμό με υπέρβαση της ημερομηνίας ανάλωσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, με δήλωσή του αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στους ελέγχους των προϊόντων που εισάγονται και διακινούνται από τις μεγάλες αγορές (Ρέντη, Ιχθυόσκαλα) και τα καταστήματα της περιοχής.

«Οι έλεγχοι αυτοί έχουν διπλό στόχο. Αφενός να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία, την ποιότητα των τροφίμων και τα εν γένει συμφέροντα του καταναλωτή ειδικά μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της κρίσης και αφετέρου να αντιμετωπίσει αποφασιστικά παθογένειες και αθέμιτες πρακτικές («ελληνοποιήσεις», αισχροκέρδεια, παραπλάνηση καταναλωτών, αθέμιτος ανταγωνισμός ) που εμφανίζονται στο χώρο της εμπορίας και της διακίνησης πάσης φύσεως προϊόντων διατροφής», τόνισε ο κ. Γαβρίλης.

Όπως επισημαίνουν άλλωστε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια των εορτών, τόσο στην Κεντρική Αγορά Ρέντη όσο και σε άλλα σημεία (Δημοτική Αγορά Πειραιά, Τελωνεία, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές κ.ά.), ενώ η αρμόδια διεύθυνση εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με τη σήμανση των προϊόντων κρέατος και τυροκομίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024