Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Παιδείας στη Θεσσαλονίκης φοιτήτες από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται κυρίως για οικότροφους φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες σίτισης και θέρμανσης στις εστίες που μένουν. Έξι από αυτούς θα συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ώστε να της αποδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Στις εστίες της Ξάνθης δεν έχουμε λέσχη εδώ και ένα μήνα. Οι εστίες έχουν αδειάσει και έχουν μείνει περίπου 100 άτομα από τα 440» δήλωσε στη Voria.gr η Ελένη, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής που κατοικεί στις εστίες του πανεπιστημίου της Ξάνθης, διευκρινίζοντας ότι φοιτητές πλέον εγκαταλείπουν τις σπουδες τους λόγω της ανεπαρκούς σίτισης.


 
«Έχουμε μία ακόμα λέσχη η οποία δεν είναι για τους εστιακούς όπου μαζεύονται τόσα πολλά άτομα και σχηματίζονται τέτοιες ουρές που μετά από κάποιο σημείο μας σερβίρουν το φαγητό άψητο. Μας φέρνουν το κοτόπουλο άψητο», πρόσθεσε.

Από πλευρά της η φοιτήτρια Βιολογίας Αθήνα Γκαντόνα υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των προηγούμενων ημερών έφεραν αποτελέσματα καθώς το εστιατόριο της εστίας πλέον λειτουργεί.

«Κάτω από την πίεση μας άνοιξε το εστιατόριο και δεν σταματάμε τους αγώνες μας εδώ. Θα ζητήσουμε ανέγερση νέων εστιών και κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, τόνισε.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο