Το σχέδιο ανάληψης της ασφάλειας των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού από την Ελληνική Αστυνομία εξετάζουν τα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να διατεθούν συνολικά 200 αστυνομικοί, οι οποίοι θα αναλάβουν τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ, με στόχο να καλυφθούν τα κενά που έχουν επισημανθεί.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα που θα καταρτιστεί, σε ορισμένους σταθμούς θα υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί, ενώ θα τοποθετηθούν και στο κέντρο επιτήρησης του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης οι αστυνομικοί θα έχουν ως αρμοδιότητα τη φύλαξη των σταθμών και δεν θα βρίσκονται εντός των συρμών, όπως συμβαίνει τώρα και με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι στόχος είναι η προστασία της δημόσιας περιουσίας και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και να μπορούν οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα.

Από το διαζύγιο με τις εταιρείες security το υπουργείο αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζονται τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο