Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτό το θέμα των μουφτήδων, επιβεβαιώνει ο Τσίπρας

Ανοιχτό το θέμα των μουφτήδων, επιβεβαιώνει ο Τσίπρας

Tο νεότερο στοιχείο στη συζήτηση που ξεκίνησε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη Θράκη ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπο εκλογής των μουφτήδων και όχι διορισμού τους.

Αγγελος Αθανασόπουλος

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα έχει και νεότερα επεισόδια και δεν τελείωσε, όπως φαίνεται, με την αποχώρηση του Προέδρου της Τουρκίας. Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε «ελαφρές» εκτιμήσεις για το πού αποφάσισε να παραχωρήσει συνεντεύξεις ο κ. Ερντογάν και για το αν το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα χειριζόταν καλύτερα μία συνέντευξη με τον τούρκο Πρόεδρο.

Ο έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για την επίσκεψη Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε ξανά αναγκαία στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ωστόσο, το νεότερο στοιχείο στη συζήτηση που ξεκίνησε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη Θράκη ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπο εκλογής των μουφτήδων και όχι διορισμού τους. Παρά την ατυχή σύγκριση που έκανε ο κ. Γαβρόγλου με την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη, η αναφορά του σε ειδικό εκλεκτορικό σώμα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Είναι δε αλήθεια ότι, όπως διευκρίνισε από τις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας, στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει αρχίσει εδώ και καιρό η σχετική συζήτηση. Παράλληλα, η τοποθέτηση ότι μία τέτοια απόφαση δεν συνιστά διμερές ζήτημα με την Τουρκία, αλλά είναι υπόθεση της ελληνικής Πολιτείας, άποψη που συμμερίστηκε την Παρασκευή και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Πρέπει να κάνουμε συζήτηση για το ότι ένα τμήμα της μειονότητας δεν αναγνωρίζει τον θρησκευτικό ηγέτη που διορίζει το ελληνικό κράτος. Η συζήτηση πρέπει να γίνει με τους πολίτες μουσουλμανικής πίστης και να καταλήξει το συντομότερο δυνατό ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη νομοθέτηση» σημείωσε ο Πρωθυπουργός, αν και επεσήμανε ότι δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Αγγελος Αθανασόπουλος

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024