«Πέφτουν» οι υπογραφές για την πώληση του ΟΛΘ
Υπογράφεται το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΘ, μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια αναμένεται η έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΘ θα επικυρωθεί από τη Βουλή.
Υπογράφεται το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΘ, μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια αναμένεται η έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΘ θα επικυρωθεί από τη Βουλή.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με την καταβολή του τιμήματος από τον επενδυτή και τη μεταβίβαση σε αυτόν του 67% των μετοχών αναμένεται μέσα στο α’ τρίμηνο του 2018.
Σημειώνεται ότι οι λιμενικές υποδομές της Θεσσαλονίκης δεν πωλούνται, αλλά έχουν παραχωρηθεί – μισθωθεί στον ΟΛΘ, έως το 2051. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, η επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,1 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το τίμημα των 231.926.000 ευρώ που θα καταβάλλει ο επενδυτής, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΘ) αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των 170 εκατ. ευρώ.
Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις έως τη λήξη της παραχώρησης το 2051.
Οι υπογραφές
Η συμφωνία πώλησης θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο και από τους Σωτήρη Θεοφάνη (εκπρόσωπο της κοινοπραξίας DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GmbH, BELTERRA INVESTMENTS LIMITED και TERMINAL LINK SAS, που πλειοδότησε στο διαγωνισμό) και Boris Wenzel, διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής Terminal Link SAS.
ΑΠΕ,in.gr
- ΕΝΦΙΑ: Αναμονή για τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πού θα βρείτε το εκκαθαριστικό
- Οπαδός της Μπόντο Γκλιμτ πανηγύρισε τις πέντε σερί νίκες με… κούρεμα (vid)
- Χαρίτσης: Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση-χάκερ – Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες του
- Προ ημερησίας συζήτηση άμεσα ζητά ο Ανδρουλάκης – Ο Μητσοτάκης οφείλει να λογοδοτήσει για το παρακράτος που έστησε
- Θεσσαλονίκη: Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα που κούρεψε την κόρη της πάνω σε καυγά
- «Θα βρούμε τον σωστό τόνο» – Η λεπτή ισορροπία του παρουσιαστή των Όσκαρ, Κόναν Ο’Μπράιεν, εν μέσω του πολέμου με το Ιράν
- Η Κούβα δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εν μέσω του πετρελαϊκού αποκλεισμού
- ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντινόπουλο: «Επέλεξε τον μονόλογο της υπονόμευσης της παράταξης» – Μπαράζ αντιδράσεων από στελέχη του κόμματος για τη διαγραφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442