Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αιχμή το πόθεν έσχες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Μητσοτάκη, λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της κοινής φορολογικής τους δήλωσης.

Κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους με
αιχμή το πόθεν έσχες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Μητσοτάκη,
λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της κοινής φορολογικής τους
δήλωσης.

Στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής καλείται να προσέλθει η Μαρέβα Μητσοτάκη, εξαιτίας του ελλιπούς «πόθεν έσχες», που κατέθεσε καθώς η επιτροπή διέκρινε ανακρίβειες σχετικά με το περιβόητο σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, με έναν πίνακα μεγάλης αξίας πουν δεν έχουν κατατεθεί τα παραστατικά της πώλησης, αλλά και τη μη δήλωση της offshore εταιρείας σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των paradise papers.

Το θέμα προέκυψε όταν διέρευσε στα ΜΜΕ η επιστολή – πρόσκληση της Μαρέβας Μητσοτάκης στην επιτροπή πόθεν έσχες. Η ΝΔ δια του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιστολής υποστηρίζοντας ότι την απέστειλε η πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Τσιάρας συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, έθεσε ζήτημα παραβίασης της εμπιστευτικότητας της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και ταυτόχρονα ζήτημα παραβίασης ομόφωνης απόφασης σύμφωνα με την οποία ορθώς η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποβάλει κοινή δήλωση την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οσμή σκανδάλων με πωλήσεις πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, προϋπολογισμός που δεν πετυχαίνει κανέναν απολύτως στόχο, προαπαιτούμενα που σε λίγο θα έρθουν να ψηφιστούν εκ νέου. Το να επιστρέφει κανείς σε κλεισμένες υποθέσεις θεωρητικά, που ομόφωνα αποφάσισε επαναλαμβάνω η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, προφανώς είναι διέξοδος πολιτικής» σχολίασε και πρόσθεσε πως με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να ξανανοίξει την υπόθεση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα, του υπουργού κ. Φλαμπουράρη, του υπουργού κ. Σταθάκη.

Απαντώντας στον Κ. Τσιάρα η πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι δεν διέρρευσε η ίδια την επιστολή προς τα ΜΜΕ διευκρινίζοντας ότι «τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση, πρόσθεσε, «ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες».

Άννα Καραβοκύρη

in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024