Προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, κατήγγειλε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όταν κάποιος δεν έχει κάτι να κρύψει τότε συμβάλλει στο να έρθουν όλα στο φως».

Προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση πώλησης
όπλων στη Σαουδική Αραβία, κατήγγειλε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης
Κικίλιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όταν κάποιος δεν έχει κάτι να
κρύψει τότε συμβάλλει στο να έρθουν όλα στο φως».

Μιλώντας στο Θέμα FM έκανε λόγο για μια σκανδαλώδη υπόθεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «δεν αφήνει υπηρεσιακούς, διευθυντές εξοπλισμών, υπεύθυνους για τις συμβάσεις αυτές, προξένους και πρέσβεις τους οποίους έχει αμφισβητήσει και προσβάλει βάναυσα, να καταθέσουν στη Βουλή. Αν θα είναι στην Επιτροπή Θεσμών διαφάνειας ή στην Εξωτερικών και Αμύνης ή στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ελάχιστη σημασία έχει. Σημασία έχει να λάμψει η αλήθεια» , είπε.

«Νομίζω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να μην εξηγήσουν τι έχει συμβεί ενώπιον των εκπροσώπων της ελληνικής κοινωνίας» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, είναι ένα ζητούμενο πρώτης προτεραιότητας για τη ΝΔ και την ελληνική κοινωνία, ύστερα από 8-9 χρόνια κρίσης.

«Όταν εκποιείται πολεμικό υλικό, και χάνονται τελικά, 65 – 66 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του κράτους, είναι ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο. Κι επειδή είναι πονεμένη ιστορία, η ιστορία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, και επειδή όλα πρέπει να είναι διάφανα και κρυστάλλινα, εμείς ζητάμε το προφανές», επεσήμανε για να προσθέσει.

«Δεν φτάνει μόνο αυτό όμως. Υπάρχει ένας μεσάζων, ο οποίος είναι λαθρέμπορος με τη βούλα, αποδεδειγμένα, από την ελληνική δικαιοσύνη ο οποίος βγαίνει και μιλά στα μέσα. Η κυβερνητική πλειοψηφία, όμως, δεν δέχεται να τον φέρει στις επιτροπές της βουλής μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Σημείωσε ακόμη πως δεν είδε το 2014 κανένας να ασχολείται με τον κ. Παπαδόπουλο. «Βλέπω όμως τον κ. Παπαδόπουλο να μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και να έχει σχέσεις, με ανθρώπους του υπουργείου, και να προκρίνεται, να υπογράφει συμβάσεις μαζί του, το 2016 – 2017 επί συγκεκριμένης κυβέρνησης» τόνισε.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως η ελληνική δικαιοσύνη κάνει παράλληλα τη δουλειά της και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα αποδειχθούν διάφορα από την έρευνα. «Πολιτικά, όμως, εδώ οφείλονται στον ελληνικό λαό απαντήσεις. Οι οποίες απαντήσεις δεν έρχονται, αντίθετα υπάρχει ένα κρυφτό μια κωλυσιεργία, υπάρχει η αίσθηση, ότι στην επιτροπή εξοπλισμών μπορεί να συνεχίσουμε να συνεδριάζουμε και η κυβέρνηση, δια του ΚΥΣΕΑ, να υπογράφει άλλες συμβάσεις, οι οποίες έρχονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό ούτε από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ούτε από την αντιπολίτευση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr