Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ανοιξει τις πόρτες του το πρώτο καταστημα για αγορά αλλά και πώληση bitcoin στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Θεοδωρίδης υπεύθυνος του καταστήματος μιλά στο in.gr για το πώς λειτουργεί το ψηφιακό νόμισμα που ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί στην αγορά.

«Το Bitcoin δεν υπάρχει πουθενά σε καμία φυσική μορφή όπως κερμάτων ή χαρτονομισμάτων που όλοι μέχρι σήμερα ξέραμε για τα χρήματα. Είναι ένα αυλό νόμισμα που με αυτό σε πολλές χώρες μπορείς να αγοράσεις ακόμα και ένα σπίτι. Ανοίξαμε το καταστημα αυτό για να εξυπηρετήσουμε το μεγάλο κοινό που πλέον υπάρχει στην Αθήνα» μας λέει ο ίδιος ενώ συμπληρώνει πως «στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω ακόμα σε αυτό αλλά και εδώ υπάρχουν αρκετά καταστήματα που μπορείς να αγοράσεις προϊόντα με αυτό το νόμισμα».

Στο συγκεκριμένο κατάστημα μπορείς να αγοράσεις όσα Bitcoin θέλεις με μια απλή διαδικασία αλλά πάντα με την προϋπόθεση να έχεις ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι να τα αποθηκεύσεις στη συνέχεια. Επίσης εξίσου απλή είναι και η διαδικασία πώλησης των Bitcoin με εξαργύρωση σε ευρώ.

«Βασικό πρόβλημα στην λειτουργία μας δημιουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα που με τα capital controls δεν μας αφήνει να διακινήσουμε τα χρήματα μας ώστε να αγοράσουμε bitcoin. Έτσι το atm μας ξεμένει πολύ συχνά από το ψηφιακό νόμισμα ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που υπάρχει αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον».

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε αναλυτικά τα βήματα λειτουργίας του πρώτου Bitcoin atm της Αθήνας.


Ορέστης Καρύπης

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο