
Νέο πλήγμα για Καμμένο οι σφαίρες του μεσάζοντα
Το ελληνικό Δημόσιο διαπραγματεύτηκε επί μήνες και υπέγραψε συμφωνία πώλησης πυρομαχικών με τον εκπρόσωπο της Ολυμπιακής Βιομηχανίας, πολεμικά προϊόντα της οποίας είχαν εντοπιστεί στο προπύργιο των τζιχαντιστών, τη Ράκα της Συρίας.
Η πορεία του μεσάζοντα από το Κιλκίς Βασίλη Παπαδόπουλου, όπως έχει πιστοποιηθεί πλέον από πληθώρα στοιχείων και δημοσίων καταγγελιών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πάνο Καμμένο, ειδικά μετά και την αποκάλυψη ότι σφαίρες που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του εν λόγω επιχειρηματία χρησιμοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν στη Ράκα της Συρίας, περιοχή που ήλεγχαν οι τρομοκράτες του ISIS, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Οι σφαίρες του μεσάζοντα
Τα στοιχεία ότι οι σφαίρες που βρέθηκαν είχαν κατασκευαστεί από την Ολυμπιακή Βιομηχανία, εταιρεία του Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη Κιλκίς, καταγράφονται σε δημόσιο έγγραφο ευρωπαϊκής Αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014 στο οποία αναφέρεται ότι η εταιρεία – που μεσολαβούσε και για την επίμαχη συμφωνία με τους Σαουδάραβες – ελέγχθηκε από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων.
Σύμφωνα με τα επίσημα κοινοτικά ντοκουμέντα, οι σφαίρες που βρέθηκαν στην περιοχή της Ράκας τον Ιούλιο του 2014 προέρχονται από παρτίδα που είχε κατασκευαστεί το 2002 από την Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ.
Από την αποκάλυψη αυτή ανοίγει νέο κύκλος ερωτημάτων για τον Πάνο Καμμένο, καθώς το πρόσωπο με το οποίο επέμεινε μέχρι τέλους να συνεργαστεί είχε λάβει μέρος σε πωλήσεις όπλων που κατέληξαν στη Συρία και σε ελεγχόμενες περιοχές από τους τζιχαντιστές.
Τα ερωτήματα
Οι νέες αποκαλύψεις κλιμακώνουν την πολιτική σύγκρουση για τα έργα και τις ημέρες Καμμένου στο «Πεντάγωνο», καθώς ζητούνται απαντήσεις τουλάχιστον για τρία ζητήματα:
1. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν όφειλε να ελέγξει εξονυχιστικά την εταιρεία με την οποία επιμόνως ήθελε να συνεργαστεί για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία;
2. Αν γνώριζε αυτή την πτυχή της επιχειρηματικής δράσης του Βασ. Παπαδόπουλου, γιατί την αγνόησε και προχώρησε στην υπογραφή μιας προβληματικής συμφωνίας, η οποία τελικά ακυρώθηκε μετά τον χορό των αποκαλύψεων;
3. Τι από όλα αυτά γνώριζε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος κάλυψε πλήρως τους χειρισμούς Καμμένου στη Βουλή;
in.gr
- Επίθεση Τραμπ στο CNN με αφορμή τον θάνατο του Τεντ Τέρνερ
- Η ατάκα Ρούνεϊ για τους πανηγυρισμούς της Άρσεναλ και η απάντηση του Βενγκέρ
- Το Live A Legacy από τη Mastercard και το WHEN επιστρέφει, δίνοντας φωνή σε ιστορίες που εμπνέουν
- Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο – Τη Δευτέρα η απολογία του
- Τι αλλάζει στον εξωδικαστικό μηχανισμό – Τα SOS για την ένταξη οφειλετών
- Άλλη μια δημοσιογράφος είναι πολύ κακή στη δουλεία της για τον Ντόναλντ Τραμπ – Τι τον εξόργισε

