Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Live: Συνεχίζεται η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή

Live: Συνεχίζεται η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή

Με ομιλίες βουλευτών ξεκίνησε η δεύτερα μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη, ενώ θα γίνει διακοπή για να ξαναρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 18 του μηνός, για θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Με ομιλίες βουλευτών ξεκίνησε η δεύτερα μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο, ενώ θα γίνει διακοπή για να ξαναρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 18 του μηνός, για θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Κατά τη πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν συνολικά 195 βουλευτές, ενώ σήμερα Τρίτη αναμένεται να πάρουν το λόγο οι υπουργοί, Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης.

Επίσης, σήμερα Τρίτη θα τοποθετηθούν οι υφυπουργοί: Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, Παιδείας Αντώνης Λιάκος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης και Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Κόκκαλης: Οι προτάσεις της ΝΔ θίγουν τους φτωχούς αγρότες

Τη θέση ότι οι προτάσεις της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα είναι βλαπτικές για τον αγρότη, διατύπωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. «Η κυβέρνηση, στον πρωτογενή τομέα, παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον εργαζόμενο στη γη σε πολύ δυσμενές περιβάλλον.

Οι επιδοτήσεις φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ και είχε ψηφιστεί και η προκαταβολή φόρου», είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «τους πλούσιους ή τους φτωχούς ευνοεί η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για συμψηφισμό των απαιτήσεων του ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις; Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει δίχτυ ασφαλείας για τις επιδοτήσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να κατάσχει επιδοτήσεις.
Τους πλούσιους ή τους φτωχούς αγρότες ευνοεί η πρόταση της ΝΔ για 9% φορολογία μέχρι 10.000 ευρώ στα αγροτικά εισοδήματα, όταν σήμερα με ο κατ’ επάγγελμα αγρότης έχει αφορολόγητο επιπλέον 2.000 ευρώ, σχεδόν 8.500 ευρώ; Τους πλούσιους ή τους φτωχούς αγρότες ευνόησε η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας το 2012, με συνέπεια χιλιάδες αγρότες να είναι σήμερα με τη θηλιά στο λαιμό; Τους πλούσιους ή τους φτωχούς αγρότες ευνοεί το νομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος συγκρινόμενο με το νόμο του 2013 για το αγροτικό εισόδημα;».

Λυκούδης: Διάτρητο το αφήγημα της κυβέρνησης για νέα κατάσταση

Για νέο ψευδεπίγραφο και κίβδηλο αφήγημα της «δεξιοαριστεράς κυβέρνησης» περί εξόδου της χώρας από τα μνημόνια έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η νέα δήθεν κατάσταση που δημιουργείται με τον προϋπολογισμό του 2018 και το νέο αφήγημα της εγχώριας Αριστεράς είναι διάτρητο πέρα για πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική εξαθλίωσης και υποστήριξε ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι σαφές ότι θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις γιατί, όπως είπε, επιδιώκει μεγαλύτερα πλεονάσματα, ενώ αφαιμάσσει μια οικονομία ασθμαίνουσα, επιβάλλει νέους φόρους και μειώνει εξοντωτικά κοινωνικές δαπάνες που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες.

Μανιάτης: Ο κ. Τσίπρας είναι ο τζάμπα απελευθερωτής

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί -και με τον προϋπολογισμό που έχουμε μπροστά μας- να παίξει τον ρόλο του «τζάμπα απελευθερωτή». Είναι για άλλη μια φορά ένας ρόλος τον οποίο αναθέτει ο ίδιος στον εαυτό του και για άλλη μια φορά αποτυγχάνει» ανέφερε, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο ειδικός εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.
«Ο κ. Τσίπρας θα μας απελευθέρωνε από τα μνημόνια και μας βύθισε σε δύο επιπλέον μνημόνια. Θα μας απελευθερώσει -υποτίθεται- το καλοκαίρι του 2018 από το τρέχον μνημόνιο, αλλά δυστυχώς η χώρα θα συνεχίσει να είναι μέχρι το 2060 υπό επιτροπεία» είπε ο βουλευτής, για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει ασφαλής και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, όταν η χώρα δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πολύ περισσότερο όταν η χώρα δεν έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα επιτρέψει να βγούμε στις αγορές με αξιοπιστία, απέναντι σε αυτούς από τους οποίους θέλουμε να δανειστούμε».

Θεοχάρης: Ανάπτυξη, επενδύσεις και όχι ελεημοσύνη

Για προϋπολογισμό «αναγκαστικής ωριμότητας» με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους πρώτους 8 μήνες υλοποίησής του να είναι μνημονιακός και τους υπόλοιπους 4 να είναι ο πρώτος της μετά μνημονίου εποχής για την Ελλάδα, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού.
«Η χώρα δε θα έχει άλλη ευκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης εάν τώρα:δεν καταστρώσουμε σχέδιο για νέες δουλειές, δεν υιοθετήσουμε αναπτυξιακές πολιτικές, δεν αναμορφώσουμε τον δημόσιο τομέα, δεν σταματήσουμε να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό με προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, δεν στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και δεν πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024