Καρέ – καρέ κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου τη στιγμή που οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν την βόμβα.

«Βομβαρδισμένο» τοπίο μοιάζει το πρατήριο μετά την έκρηξη.

«Η έκρηξη έγινε το 05:20 και 05:50 θα άνοιγα, και θα είχα εξαϋλωθεί…» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο πρατήριό του, η οποία οφείλεται σε βόμβα, στην οποία φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε μασούρι δυναμίτιδας.

«Έχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα» δήλωσε ο Μιχάλης Κιούσης, περιγράφοντας στον ΣΚΑΙ την ισχύ της έκρηξης. «Στο σημείο της έκρηξης έχει δημιουργηθεί ένας κρατήρας. Τα ράφια που είχαμε στο μαγαζί έχουν φθάσει 50 μέτρα απέναντι» τόνισε.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου» ανέφερε.

Όπως εξήγησε, ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, και δεν είχε δεχθεί απειλές το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Στις κάμερες ασφάλειας είδαμε δύο άτομα με μηχανάκι να αφήνουν ένα δέμα λίγο πριν τη στιγμή της έκρηξης και μετά είδαμε τον καπνό».

Eγκληματική ενέργεια που στόχευε σε ανθρώπινα θύματα χαρακτηρίζει την έκρηξη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Η Ομοσπονδία καταδικάζει τέτοιες εγκληματικές βομβιστικές ενέργειες και απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ισχυρή έκρηξη από τη βόμβα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν μασούρι δυναμίτιδας στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο πρατήριο βενζίνης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο η φωτιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες οι οποίοι επιχείρησαν με 6 οχήματα.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και το Τμήμα Εκβιαστών.

Διαβάστε επίσης:


in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας