Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στην Σαλαμίνα στο Εργατικό Κέντρο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΟΡ.Μ.Α. (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες προς το Εργατικό Κέντρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας και να προσαχθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα έξι άτομα.

Σημειώνεται ότι κοντά στο σημείο όπου γινόταν η συγκέντρωση υπάρχουν γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Στο περιστατικό επενέβη αστυνομική δύναμη και προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων, οι οποίοι εξετάζεται αν είχαν σχέση με την επίθεση.


 
Η ΟΡΜΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 15-20 μέλη της ναζιστικής συμμορίας, δοκίμασαν να διαλύσουν την αντιφασιστική συζήτηση που διοργάνωνε η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας με συμμετοχή δεκάδων τοπικών αγωνιστών και αγωνιστριών και παρουσία του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ και του δημοτικού συμβούλου της Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

»Είναι πασιφανές πως ο πανικός στον οποίο έχουν περιέλθει οι ναζί είναι τεράστιος. Η οργανωτική και ποσοτική συρρίκνωση τους μεγαλώνει όλο και περισσότερη της πολιτική περιθωριοποίηση τους. Εγκαταλείποντας κάθε στοιχειώδες πρόσχημα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην τοπική γιάφκα τους. Αφού η θλιβερή παρουσία τους απέτυχε να δημιουργήσει κλίμα φόβου στην τοπική κοινωνία, βάδισαν προς την εκδήλωση με λοστούς και μπουκάλια.

»Όμως το μόνο που καταφέρνουν οι φασίστες, είναι να βρίσκουν ένα διαφορετικό τρόπο να χάνουν από το Μαχητικό Αντιφασισμό. Αυτή τη φορά, αντί της ντροπιαστικής απουσίας τους επέλεξαν την ατιμωτική υποχώρηση. Επιτέθηκαν στους τοίχους του Εργατικού Κέντρου και μόλις αντέδρασε η περιφρούρηση της εκδήλωσης φρόντισαν να εξαφανιστούν ταχύτατα στα στενά. Ήταν τέτοιος ο πανικός που είχαν περιέλθει ώστε δυο – τρεις από αυτούς που δεν είχαν εκπαιδευτεί κατάλληλα στο τρέξιμο, γλίστρησαν χτυπώντας στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα, αποχωρώντας σε δεύτερη φάση υπό την προστασία των ΜΑΤ.

»Η στάση, φυσικά, της αστυνομίας για άλλη μια φορά ήταν προκλητική. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ άφησαν ανεμπόδιστους τους φασίστες να πραγματοποιήσουν το θρασύτατο σχεδιασμό τους και λειτούργησαν ως ασπίδα προστασίας τους από τη δικαιολογημένη μήνι των αγωνιστών, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.

»Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο κόσμος συγκρότησε αντιφασιστική διαδήλωση- διαμαρτυρίας που κινήθηκε συντεταγμένα προς τα – προστατευμένα από κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ – γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου και είχαν συγκεντρωθεί οι λιγοστοί τραμπούκοι»

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο