Στο όριο της μεσαίας τάξης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, τονίζοντας πως «η μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι με εισόδημα 500 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η μεσαία τάξη για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί από το σημείο αυτό ξεκινάει η φορολογία και η κατάργηση του αφορολόγητου».

«Τα πράγματα συνεπώς έχουν αποσαφηνιστεί και η κοινωνία θα αξιολογήσει ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, αυτή η οπτική με την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, ο οποίος αναφερόμενος στον τομέα της τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης όπως αυτή αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεγαλύτερο κόστος για τους φορολογούμενους, μικρότερη παροχή υπηρεσίας για τους πολίτες και αύξηση του κόστους μισθοδοσίας».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, οι προβλεπόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για το 2018 είναι 5,16% μικρότεροι από το 2016. «Αυτό επίσης είναι ιδεολογική επιλογή. Είναι ιδεολογική επιλογή που εκφράζει την καχυποψία αυτών που είναι ιδεολογικά στρατευμένοι στο μεγάλο συγκεντρωτικό κράτος και αυτοί είναι που δεν θέλουν μια ισχυρή αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι η μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων επέρχεται διότι έχουν σταματήσει να αποδίδονται οι παρακρατηθέντες για την αυτοδιοίκηση φόροι.

«Επί ημερών κυβερνήσεως Σαμαρά είχε ρυθμιστεί η απόδοση αυτών των φόρων και αυτό σταμάτησε επί ημερών Σκουρλέτη, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας κατά 126 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτό σημαίνει μικρότερη χρηματοδότηση παρά την αύξηση των επιβαρύνσεων των πολιτών και άρα μείωση των παροχών προς τους πολίτες αλλά από την άλλη έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας. Αυτό είναι ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, με προσλήψεις αχρείαστες έστω και αντισυνταγματικές, με ρουσφετολογικές προσλήψεις, με επιδόματα σε εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο