Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης: Μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ όσοι βγάζουν πάνω από 500 ευρώ

Βορίδης: Μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ όσοι βγάζουν πάνω από 500 ευρώ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρεί μεσαία τάξη όλους όσοι έχουν εισοδήματα 500 ευρώ και πάνω, καθώς από το σημείο αυτό ξεκινά η κατάργηση του αφορολόγητου.

Στο όριο της μεσαίας τάξης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, τονίζοντας πως «η μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι με εισόδημα 500 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η μεσαία τάξη για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί από το σημείο αυτό ξεκινάει η φορολογία και η κατάργηση του αφορολόγητου».

«Τα πράγματα συνεπώς έχουν αποσαφηνιστεί και η κοινωνία θα αξιολογήσει ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, αυτή η οπτική με την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, ο οποίος αναφερόμενος στον τομέα της τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης όπως αυτή αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεγαλύτερο κόστος για τους φορολογούμενους, μικρότερη παροχή υπηρεσίας για τους πολίτες και αύξηση του κόστους μισθοδοσίας».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, οι προβλεπόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για το 2018 είναι 5,16% μικρότεροι από το 2016. «Αυτό επίσης είναι ιδεολογική επιλογή. Είναι ιδεολογική επιλογή που εκφράζει την καχυποψία αυτών που είναι ιδεολογικά στρατευμένοι στο μεγάλο συγκεντρωτικό κράτος και αυτοί είναι που δεν θέλουν μια ισχυρή αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι η μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων επέρχεται διότι έχουν σταματήσει να αποδίδονται οι παρακρατηθέντες για την αυτοδιοίκηση φόροι.

«Επί ημερών κυβερνήσεως Σαμαρά είχε ρυθμιστεί η απόδοση αυτών των φόρων και αυτό σταμάτησε επί ημερών Σκουρλέτη, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας κατά 126 εκατομμύρια ευρώ. «Αυτό σημαίνει μικρότερη χρηματοδότηση παρά την αύξηση των επιβαρύνσεων των πολιτών και άρα μείωση των παροχών προς τους πολίτες αλλά από την άλλη έχουμε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας. Αυτό είναι ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, με προσλήψεις αχρείαστες έστω και αντισυνταγματικές, με ρουσφετολογικές προσλήψεις, με επιδόματα σε εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024