Στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών στην πράξη, παρουσιάστηκαν στη συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε), τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, 13.835 αιτήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, 2.202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα, 112 αιτήσεις έχουν λάβει βεβαίωση πληρότητας, 36 αιτήσεις είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές, ενώ τρεις περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές.

Εκ μέρους του Οργανισμού, ο γενικός γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των Συντονιστών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, τονίζοντας τις καθοριστικές παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας, με κύριο στόχο τη διάδοση της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στη χώρα.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο