Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξωδικαστικός: 13.835 αιτήσεις στο αρχικό στάδιο του μηχανισμού

Εξωδικαστικός: 13.835 αιτήσεις στο αρχικό στάδιο του μηχανισμού

Σε 13.835 ανέρχονται οι αιτήσεις που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενώ 2.202 αιτήσεις, έχουν ήδη περάσει την επιλεξιμότητα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, που παρουσίασε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).

Στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών στην πράξη, παρουσιάστηκαν στη συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε), τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, 13.835 αιτήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, 2.202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα, 112 αιτήσεις έχουν λάβει βεβαίωση πληρότητας, 36 αιτήσεις είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές, ενώ τρεις περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές.

Εκ μέρους του Οργανισμού, ο γενικός γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των Συντονιστών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, τονίζοντας τις καθοριστικές παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας, με κύριο στόχο τη διάδοση της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στη χώρα.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024