Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
To παρασκήνιο της (μη) επίσκεψης Λαγκάρντ στην Αθήνα

To παρασκήνιο της (μη) επίσκεψης Λαγκάρντ στην Αθήνα

Σάλος είχε δημιουργηθεί με την πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κριστίν Λαγκάρντ να επισκεφθεί επισήμως τη χώρα μας. Μάλιστα είχαν αρχίσει οι διαρροές και πιθανές ημερομηνίες επίσκεψης (από τον Σεπτέμβριο έως και την 28η Οκτωβρίου)... αλλά όλα διαψεύσθηκαν.

Σάλος είχε δημιουργηθεί με την πρόσκληση που απηύθυνε ο
Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κριστίν Λαγκάρντ να επισκεφθεί επισήμως τη
χώρα μας. Μάλιστα είχαν αρχίσει οι διαρροές και πιθανές
ημερομηνίες επίσκεψης (από τον Σεπτέμβριο έως και την 28η Οκτωβρίου)… αλλά όλα διαψεύσθηκαν.

Στο μεταξύ η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ είχε συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς και με τους Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη. Δεν τους είπε τίποτε περί επισκέψεως, ούτε βεβαίως αυτοί έθιξαν το θέμα. Οι μέρες περνούσαν και η Κριστίν δεν έδειχνε σημεία ανταπόκρισης της πρόσκλησης, έως ότου ανέλαβε να λύσει τον γρίφο ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας.

Τηλεφώνησε στο γραφείο της και τη ρώτησε πότε θα επισκεφθεί επιτέλους τη χώρα μας. Η απάντηση που πήρε ήταν στην αρχή «έγινε μια… παρεξήγηση όσον αφορά την πρόθεσή της να έρθει στην Ελλάδα» και εν συνεχεία είπαν «δεν ξέρουμε ακόμα».

Αφού η Κριστίν δεν έρχεται στην Ελλάδα, πάει (ξανά) ο Τσακαλώτος στην Κριστίν. Τώρα μάλιστα που έκλεισε και η τρίτη αξιολόγηση, τα πράγματα νομίζει ότι θα είναι πολύ καλύτερα για τον υπουργό Οικονομικών. Λίγο προτού αναχωρήσει ενημέρωσε τον «φίλο» του Ι. Στουρνάρα. Και τι του είπε νομίζετε; Πάω για επενδύσεις και για την Κριστίν.

Ο κεντρικός τραπεζίτης του ευχήθηκε… happy landing και «καλή επιτυχία» και έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντάς του: «Κοίταξε να φέρεις καμιά επένδυση…».

Βεβαίως μπορεί η τρίτη αξιολόγηση να έκλεισε σε χρόνο εξπρές αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος και εκεί και το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατά η Κριστίν, δηλαδή το ΔΝΤ.

in.gr

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024