Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σισμανόγλειο»: Διαμάχη Πολάκη - εργαζομένων για τα σεντόνια

«Σισμανόγλειο»: Διαμάχη Πολάκη – εργαζομένων για τα σεντόνια

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» για τον ιματισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια τα οποία θα κόψει και τους εργαζόμενους να ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» για τον ιματισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια τα οποία θα κόψει και τους εργαζόμενους να ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοοκ τη διένεξη που είχε συνεργάτιδα του υπουργείου Υγείας με το προσωπικό του «Σισμανόγλειου» για την αλλαγή των λερωμένων σεντονιών στο κρεβάτι όπου νοσηλευόταν ο αδελφός της. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Πολάκης, ο προϊστάμενος του νοσοκομείου επικαλέστηκε έλλειψη σεντονιών και της είπε να φέρει από το σπίτι της.


Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου και το ζήτημα λύθηκε.
Ο κ. Πολάκης καταγγέλλει «παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… όμως θα τα κόψουμε» και υποστηρίζει ότι το «Σισμανόγλειο» έχει ταμειακό διαθέσιμο πάνω από 5.000.000 ευρώ συνεπώς δεν μπορεί να υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει έλλειψη ιματισμού.

Το σωματείο εργαζομένων παιρνόντας στην αντεπίθεση εξέδωσε ανακοίνωση μετά από έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή, στην οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, «οι οποίοι χωρίς αισχύνη και ήθος, ο μεν πρώτος ενεργώντας με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θέλησε να παύσει από τα καθήκοντά του προϊστάμενο τμήματος, παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο δε δεύτερος κατηγορεί τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο «ως παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια… που θα τα κόψουν όλα».

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό να τους ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εργαζόμενους, να εγκαλέσει τον αναπληρωτή υπουργό και να απομακρύνει τον διοικητή του νοσοκομείου, καταλογίζοντας σε όλους «πολιτική ανεπάρκεια την οποία επιχειρούν να κρύψουν δημιουργώντας προβοκάτορες εργαζόμενους».

Τέλος, εμμένουν στην θέση τους ότι τα σεντόνια είναι από τα βασικά είδη που λείπουν από το νοσοκομείο. «Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, τη μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου να μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου είναι περιορισμένοι» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Και προς επίρρωση των ισχυρισμών τους παραθέτουν μια σειρά γεγονότων που αφορούν στο «Σισμανόγλειο»:

– Σεντόνια δεν υπάρχουν επί μήνες στις εφημερίες του νοσοκομείου, χωρίς να παίρνει αυτό διάσταση επειδή δεν πρόκειται για ασθενείς συγγενείς συνεργατών της ηγεσίας της Αριστοτέλους.

– Οι διευθύνσεις των υπηρεσιών του νοσοκομείου αιτούνται επί μήνες σεντόνια, ιματισμό υλικά, ό,τι χρειάζεται κάθε κλινική για να λειτουργήσει, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα.

– Η βοηθός Θαλάμου της Χειρουργικής Κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής της συνεργάτιδας του κ. Πολάκη στο Υπουργείο, σέρνει το πόδι της, με πόνο στο πρόσωπό της, αλλά παρόλα αυτά αλλάζει τα σεντόνια και φροντίζει τους 30 ασθενείς μόνη της.

– Στοχοποιήθηκε ο προϊστάμενος και η νοσηλεύτρια της κλινικής, που αγωνίζονται για τον άρρωστο και πρόκειται να ελεγχθούν πειθαρχικά.

– Βαριά ασθενείς μαζί με εργαζόμενους κλείστηκαν ανάμεσα σε δύο ορόφους, την προηγούμενη εβδομάδα, με κίνδυνο της ζωής τους, επειδή δεν επισκευάζονται τα ασανσέρ.

– Επί μακρόν παραμένει χαλασμένος ο υπέρηχος των ΤΕΠ (Επείγοντα).

– Πέντε αίθουσες παραμένουν κλειστές στα χειρουργεία, 6 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ, 80 κρεβάτια κλειστά στο Νοσοκομείο την τελευταία διετία.

– Κατά το ίδιο διάστημα αποχώρησαν 300 εργαζόμενοι ενώ προσλήφθηκαν 11.

– Συρρικνώνονται αργά και σταθερά οι υπηρεσίες υγείας του διασυνδεόμενου νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

– Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι και οι έφηβοι ασθενείς στους ψυχιατρικούς ξενώνες.

«Να λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό, η Διοίκηση να καλύψει τις ανάγκες και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, που τόσο καλά γνώριζε ότι υπήρχαν και δε φρόντιζε να καλυφθούν!» λένε με νόημα οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων και διερωτώνται «τελικά ποιος ευθύνεται κ. Υπουργέ, κ. Διοικητά που δεν καλύπτονται βασικές ανάγκες των ασθενών, όταν υπάρχουν «λεφτά», κατά τον κ. Πολάκη;» .

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024