Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
McLaren Senna: Στο πάνθεον των υπεραυτοκινήτων [Video]

McLaren Senna: Στο πάνθεον των υπεραυτοκινήτων [Video]

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν αυτό που θα αποτελέσει το πιο σκληροπυρηνικό αλλά και νόμιμο για το δρόμο μοντέλο τους.


H βρετανική φίρμα αποκαλύπτει ένα νέο μέλος της σκληροπυρηνικής «οικογένειας», «Ultimate Series» το οποίο υπόσχεται να αποτελέσει το πιο σκληροπυρηνικό αγωνιστικό, αλλά και νόμιμο για το δρόμο, μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ.

Προς επίρρωση του επιχειρήματός της, η βρετανική φίρμα επέλεξε να ονομάσει το νέο της δημιούργημα από τον Ayrton Senna ενώ όπως διευκρινίζει, μέρος των εσόδων από τα μόλις 500 και ήδη εξαντλημένα αντίτυπα θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του βραζιλιάνου οδηγού.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, η McLaren Senna προβάλλει ένα ασυνήθιστο αλλά και ταυτόχρονα αναγνωρίσιμο σχεδιασμό, απόρροια εκατοντάδων ωρών δοκιμών στην αεροσήραγγα του Woking.

Ως αποτέλεσμα, το εξολοκλήρου ανθρακονημάτινο αμάξωμα διαθέτει μια σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία κάθε άλλο παρά περνούν απαρατήρητα και που πλην της προφανούς απειλητικής εμφάνισης της, υπαγορεύουν κατά κάποιο τρόπο τη σχεδίαση η οποία τίθεται στην υπηρεσία των επιδόσεων.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η ενεργή, υδραυλική πίσω αεροτομή η οποία μπορεί να λειτουργήσει και ως αερόφρενο αλλά και ο διπλός αεροδυναμικός διαχύτης ο οποίος επίσης μπορεί να μεταβάλλει την θέση του αυξάνοντας την παραγόμενη κάθετη δύναμη. Επίσης η McLaren διαθέτει κινούμενα πτερύγια, κρυμμένα στο εσωτερικό των εισαγωγών αέρα τα οποία επιφορτίζονται να κατευθύνουν τον αέρα όπου απαιτείται.

Εξάλλου ο στόχος για την McLaren Senna ήταν «να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη στην πίστα χωρίς ωστόσο να απεμπολεί το δικαίωμα της κίνησης στο δρόμο» όπως δήλωσε ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της McLaren, Andy Palmer.

Εκτός από την προφανή εμμονή στα περί αεροδυναμικής στοιχεία, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου συγκαταλέγεται ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των θυρών που αποτελούνται από διάφανο πολυμερές υλικό για καλύτερη ορατότητα.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το σύστημα πέδησης. Πίσω από τους τροχούς με τα ελαστικά της Pirelli P-Zero Trofeo R βρίσκονται συνθετικά δισκόφρενα η κατασκευή των οποίων απαιτεί επτά μήνες ανά δισκόφρενο.

Στα σπλάχνα της McLaren Senna βρίσκεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του biturbo V8 των 4,0 λίτρων η οποία αποδίδει 789 ίππους και 800 Nm ροπής η οποία σε συνδυασμό και με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου το οποίο περιορίζεται σε 1.198 κιλά αλλά και σε συνδυασμό με την εμμονική προσέγγιση στην αεροδυναμική του αναμένεται να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις οι οποίες ωστόσο επί του παρόντος δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Αυτό αναμένεται να συμβεί όταν ξεκινήσει η κατασκευή του μοντέλου η οποία τοποθετείται αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα του στη διεθνή έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Παρά την σαφή έμφαση στην αγωνιστική της υπόσταση, η McLaren Senna δεν απεμπολεί και κάποια ψήγματα πολυτέλειας τα οποία σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της μεταφράζονται στην παρουσία συστήματος infotainment, κάμερα οπισθοπορείας και ηχοσύστημα. Τα καθίσματα γίνονται κατά παραγγελία στα μέτρα του οδηγού και αποτελούνται από ανθρακονήματα, ένα υλικό που έχει προτιμηθεί και για την κατασκευή πολλών από τα διακοσμητικά στοιχεία του θαλάμου.

auto.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024