Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάργηση των δασμών -και- στα αυτοκίνητα προβλέπει η εμπορική συμφωνία μεταξύ E.E. και Ιαπωνίας

Κατάργηση των δασμών -και- στα αυτοκίνητα προβλέπει η εμπορική συμφωνία μεταξύ E.E. και Ιαπωνίας

H εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Ιαπωνίας η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει την μεγαλύτερη οικονομική ζώνη εμπορίου στον κόσμο, και συμφωνήθηκε κατ΄αρχήν από τις δύο πλευρές θα απαλλάξει από δασμούς τα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ιαπωνία.

Η Ε.Ε. και η Ιαπωνία κατέληξαν στο νέο πλαίσιο της μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας η οποία προβλέπει την κατάργηση των δασμών που επιβάλλονται στα ιαπωνικά προϊόντα που εισάγονται στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Σε ό,τι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό σημαίνει ότι από την ισχύ της συμφωνίας σταδιακά θα καταργηθούν οι δασμοί οι οποίοι αφορούν την εισαγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων από την Ιαπωνία και οι οποίοι ανέρχονται σε 10% και 3% αντίστοιχα.

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων που συνεπάγεται η συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία για την αυτοκινητοβιομηχανία, αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τεθεί σε ισχύ, θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη ανοιχτή οικονομική ζώνη στον κόσμο.

Τα δύο μέρη είχαν συμφωνήσει για τη δημιουργία του πλαισίου που θα το καταστήσει εφικτό από τον Ιούλιο ενώ πλέον, έχουν καταλήξει στο νομικό κείμενο το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα εμπορική ζώνη η οποία θα αντιστοιχεί στο 30% της παγκόσμιας παραγωγής.

«Η Ιαπωνία και η Ε.Ε. δίνουν τα χέρια για να δημιουργήσουν μια δίκαιη οικονομική ζώνη η οποία θα διέπεται από κανόνες και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο μοντέλο οικονομικής τάξης για την παγκόσμια κοινότητα του 21ου αιώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει διαπραγματευτεί ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την υπεράσπιση του ελεύθερου εμπορίου βασισμένου σε παγκόσμιους κανόνες», σχολίασε με τη σειρά της η αρμόδια επίτροπος για θέματα διεθνούς εμπορίου και εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Cecilia Malmstrom.

Σε ό,τι αφορά τον ορίζοντα υλοποίησης της συμφωνίας, όπως έχει γίνει γνωστό ο στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ πριν την λήξη της θητείας της Κομισιόν το 2019.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες, αν και τα προϊόντα τα οποία θα επωφεληθούν από την κατάργηση των δασμών έχουν συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές καθώς και οι κανόνες που θα διέπουν προϊόντα με Προστατευόμενη Προστασία Προέλευσης, μένει ακόμα να συμφωνηθεί το πλαίσιο επίλυσης τυχόν διαφορών που θα ανακύψουν μεταξύ εταιρειών καθώς η Ιαπωνία, προς το παρόν δείχνει απρόθυμη στη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου επενδύσεων.

«Αυτό απαιτεί περαιτέρω συζήτηση η οποία θα γίνει από την νέα χρονιά, ωστόσο το υπόλοιπο της συμφωνίας είναι εκεί» σχολίασε σχετικά η Cecilia Malstrom.

auto.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024