Στο Παρίσι θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα, που διοργανώνει η Γαλλία, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας του Παρισιού για τη διάσωση του πλανήτη.

Πρωταρχικός στόχος της διάσκεψης, στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, τα Ηνωμένα Έθνη, κόμματα που έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα του κλίματος αλλά και διεθνείς οργανώσεις και Κινήματα, είναι να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση της παγκόσμιας κοινότητας στη διάσωση του πλανήτη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ποταμού. «Η ανάγκη αυτή είναι υψίστης σημασίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμετέχει στη διάσκεψη προβάλλοντας την άποψη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι και για την Ελλάδα η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της.

Οι άνθρωποι που χάθηκαν στη Μάνδρα και σε άλλα σημεία της χώρας εξαιτίας των πλημμυρών είναι ένας επιπλέον λόγος που επιβάλλει τη συμμετοχή όλων μας σε αυτή την τεράστια προσπάθεια, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει συναντήσεις και με τους επικεφαλής της ομάδας του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που σχεδιάζουν τις μεταρρυθμίσεις για τη νέα Ευρώπη.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί και με την Suzi Dennison, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις στο Παρίσι.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο