Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Όλυμπο, με τους δύο τραυματισμένους ορειβάτες, μετά από πτώση σε γκρεμό στη θέση Λιβαδάκι, να μεταφέρονται από τους διασώστες στο καταφύγιο Πριόνια, από όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 49χρονος νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ο δεύτερος, 65χρονος άνδρας, λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ αφίχθηκε στο καταφύγιο Πριόνια και με ασθενοφόρο μεταφέρεται και αυτός στο προαναφερόμενο νοσοκομείο.

Οι δύο τραυματίες φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά.

Το χρονικό

Το μεσημέρι ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση δύο ατόμων σε γκρεμό στη θέση Λιβαδάκι στον Όλυμπο, η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας, από το καταφύγιο Πριόνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13:32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε το συμβάν.

Υπήρξε άμεση κινητοποιήση από άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, αλλά και μέλη της 2ης ΕΜΑΚ.  Ειδικότερα, στην επιχείρηση, πήραν μέρος έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.

Διασώστες και ομάδα ορειβατών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συναντήθηκαν περίπου στο μέσο του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στην περιοχή «Κόψη Πάγος», που βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι. Από εκεί πήραν το δρόμο για το καταφύγιο Πριόνια, από το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες το ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό ήρθε λίγες ώρες μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Μάλιστα σήμερα, Κυριακή η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα video από αυτή τη δύσκολη επιχείρηση διάσωσης.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο