
Κουβέιτ: Διαδήλωση κατά της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ
Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα σε μια σπάνια διαδήλωση, τη διεξαγωγή της οποίας επέτρεψαν οι αρχές, στην πόλη του Κουβέιτ κατά της απόφασης της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα σε μια σπάνια διαδήλωση, τη διεξαγωγή της οποίας επέτρεψαν οι αρχές, στην πόλη του Κουβέιτ κατά της απόφασης της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ιράντα μπροστά από το κοινοβούλιο, κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα των Παλαιστινίων».
Πολλές πολιτικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση, μεταξύ αυτών το Ισλαμικό Συνταγματικό Κίνημα (MCI) που συνδέεται με τους Αδελφούς μουσουλμάνους, όπως και μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Οι διαδηλωτές έκαψαν μια φωτογραφία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι αρχές επέτρεψαν τη διεξαγωγή μιας συγκέντρωσης στη συγκεκριμένη πλατεία όπως και μπροστά από την παλαιστινιακή πρεσβεία, ωστόσο απαγόρευσαν κάθε διαδήλωση πλησίον της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Μπροστά από το κοινοβούλιο, πολλοί ομιλητές κάλεσαν το Κουβέιτ και τις αραβικές κυβερνήσεις να αντιδράσουν και να ασκήσουν πιέσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναθεωρήσει την απόφασή του.
ΑΠΕ,in.gr
- ΗΠΑ: Οι μη πολίτες υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο των τραπεζικών τους συναλλαγών μετά από διάταγμα του Τραμπ
- Εκουαδόρ: Διασώθηκαν έξι ανήλικες θύματα trafficking δικτύου συνδεόμενου με υπερορθόδοξη εβραϊκή σέκτα
- Σεισμός 6,1 βαθμών στο Περού – Περίπου τριάντα ελαφριά τραυματίες
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε όλο τον νότο
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια του Περού- Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία

