Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
UNHCR: Να μην επιστραφούν εσπευσμένα οι Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

UNHCR: Να μην επιστραφούν εσπευσμένα οι Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην πολιτεία Ραχίν στην βόρεια Μιανμάρ προτού επαναπατριστούν Ροχίνγκια από το Μπανγκλαντές σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τον εκούσιο επαναπατρισμό. «Είναι κρίσιμης σημασίας να μην επισπευστούν οι επιστροφές ούτε να γίνουν πρόωρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Άντριαν Έντουαρντς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Γενεύη.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην πολιτεία Ραχίν στην βόρεια Μιανμάρ προτού επαναπατριστούν Ροχίνγκια από το Μπανγκλαντές σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τον εκούσιο επαναπατρισμό.

«Είναι κρίσιμης σημασίας να μην επισπευστούν οι επιστροφές ούτε να γίνουν πρόωρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Άντριαν Έντουαρντς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Γενεύη.

«Δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν πίσω άνθρωποι στην πολιτεία Ραχίν ενώ επικρατούν συνθήκες που απλώς δεν είναι βιώσιμες», σημείωσε.

Περίπου 20.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν την Μιανμάρ για το Μπανγκλαντές τον Νοέμβριο και τουλάχιστον 270 μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο, ανεβάζοντας σε 646.000 τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν φύγει από τη χώρα από τις 25 Αυγούστου, όταν ο στρατός της χώρας ξεκίνησε μια εκστρατεία «εθνοκάθαρσης», όπως καταγγέλλει ο ΟΗΕ, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων από Ροχίνγκια αντάρτες, σύμφωνα με την UNHCR και τον Λέοναρντ Ντόιλ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (OIM).

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024