Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Συνέχισε τις προκλήσεις ο Ερντογάν

Ανδρουλάκης: Συνέχισε τις προκλήσεις ο Ερντογάν

Ο έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ πως «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ένα καθαρό μήνυμα ότι οι διμερείς σχέσεις πρέπει να διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό, απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας».

Ως απόπειρα αποπροσανατολισμού της τουρκικής κοινής γνώμης από τη σημαντική δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, που ξεκίνησε την Πέμπτη στην Τουρκία, χαρακτηρίζει την επίσκεψη Ερντογάν ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τον Χρήστο Δρούζια.

«Ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει τις προθέσεις του μιλώντας για την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, που αποτελεί και το βασικό κείμενο αναφοράς για τη σταθερότητα στη περιοχή μας. Χθες, όταν ο Τούρκος πρόεδρος έφτανε στην Αθήνα, ξεκινούσε η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην Άγκυρα, 399 μέρες μετά τη σύλληψή του. Είναι σαφές ότι για τον Ταγίπ Ερντογάν η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί μια καλή ευκαιρία αποπροσανατολισμού της τουρκικής κοινής γνώμης από την έναρξη της σημαντικής δίκης Ντεμιρτάς. Φυσικά, η δίκη ήδη δεν διεκδικεί εχέγγυα αξιοπιστίας. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί, η διαδικασία διεξάγεται σε μια υπερβολικά μικρή αίθουσα και στον κατηγορούμενο δεν έχει επιτραπεί να παραστεί για λόγους ασφαλείας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει παράλληλα πως «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ένα καθαρό μήνυμα ότι οι διμερείς σχέσεις πρέπει να διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό, απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας».

«Η Τουρκία έχει πάντοτε ειδική σημασία για την Ελλάδα. Η επίσκεψη ενός Τούρκου προέδρου δεν μπορεί ποτέ να είναι μια τυπική επίσκεψη αρχηγού κράτους. Είναι απολύτως θεμιτό να διατηρούμε συνεχή επαφή με τη γείτονα χώρα, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Ωστόσο οι επισκέψεις, για να είναι αποδοτικές, πρέπει να στηρίζονται στην κατάλληλη προετοιμασία και να έρχονται ως επιστέγασμα μιας εποικοδομητικής πορείας στις μεταξύ μας σχέσεις» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς με την Τουρκία του κ. Ερντογάν έχουμε αρκετές αρνητικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια. Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και του FIR Αθηνών, υπάρχει ποσοτική αύξηση, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα, στο Αιγαίο η Άγκυρα εξακολουθεί να υιοθέτει την πολιτική των γκρίζων ζωνών ενώ στο Κυπριακό διατηρεί αδιάλλακτη στάση. Σε όλα αυτά, πρέπει να προσθέσουμε και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού καθώς και τη σταδιακή διολίσθηση της Τουρκίας προς ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης».

in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024