Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η ελληνική αστυνομία για την επίσκεψη Ερντογάν έχουν προκαλέσει αίσθηση καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα κινηθούν οι αστυνομικοί που έχει φέρει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βηματοδότη: «Τι θα γίνει με τους αστυνομικούς που έφερε εδώ στην Αθήνα (και την Παρασκευή στην Κομοτηνή) ο κ. Ερντογάν. Ουδείς γνωρίζει ακόμα τον ακριβή αριθμό τους. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι όσοι κι αν είναι θα διανυκτερεύσουν και αυτοί στη Μεγάλη Βρετανία, όπως και το τουρκικό προεδρικό ζεύγος. Ηδη κλείστηκαν δύο όροφοι. Ρώτησα ποιος πληρώνει τα έξοδα, αλλά δεν πήρα απάντηση… Και κάτι ακόμα. Ουδείς διαψεύδει την πληροφορία ότι οι σωματοφύλακες του Ερντογάν είναι οι ίδιοι μ΄αυτούς που έδερναν κόσμο στη Νέα Υόρκη και τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους. Στη Γερμανία πάντως δεν τους επετράπη η είσοδος.

Θα οπλοφορούν;
Ενα πρόσωπο που επίσης θα πρωταγωνιστήσει στο Προεδρικό Μέγαρο είναι ο υποστράτηγος Κρίκας επικεφαλής της ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα έχει το γενικό πρόσταγμα της ασφάλειας των δύο προέδρων ώστε όλα να πάνε εντάξει. Το τελευταίο που ρώτησα είναι εάν οι τούρκοι «φουσκωτοί» θα οπλοφορούν στο Προεδρικό Μέγαρο. Πάλι δεν πήρα απάντηση. Μου είπαν όμως ότι οι δικοί μας άνδρες της ασφαλείας θα οπλοφορούν, όπως κάνουν πάντα».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο