Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΝΔ: Προτεραιότητα στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα

Στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα επιμένει να δίνει προτεραιότητα η ΝΔ. Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της μεσαίας τάξης, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα επιμένει να δίνει προτεραιότητα η ΝΔ.
Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι αναφορές της αξιωματικής
αντιπολίτευσης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της
μεσαίας τάξης, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι λόγω της πολιτικής
που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η φράση που χρησιμοποίησε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 28ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι ενδεικτική αυτής της στόχευσης. «Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων (…). Η Νέα Δημοκρατία είχε, έχει και θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της, την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών.

Χθες μάλιστα η ΝΔ, απαντώντας σε όσα είπε από το ίδιο βήμα του Επιμελητηρίου ο πρωθυπουργός περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και επιστροφής στην ανάπτυξη, παρουσίασε τα «5 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα». Και εκτόξευσε νέα πυρά στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως ο μύθος του μερίσματος από τη δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας κατέρρευσε πλέον και από τις Βρυξέλλες.

«Με απλά λόγια η κυβέρνηση έκοψε προκαταβολικά κοινωνικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να δώσει, για να παραπλανήσει τους πολίτες και παρουσιάζοντάς τις ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά» αναφέρει εμφατικά η Πειραιώς με προφανή στόχο να απευθυνθεί στα μεσαία και χαμηλά στρώματα και να τους διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει.

Παρουσία στις λαϊκές γειτονιές

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΔ την Κυριακή το πρωί, για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία, σε μία από τις πιο λαϊκές γειτονιές της Αττικής, το Περιστέρι.

Η αρχική σκέψη της Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η συγκεκριμένη ημερίδα να διεξαχθεί στην Ελευσίνα ή σε μία από τις πόλεις που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες. Κι αυτό διότι στόχος ήταν να παρουσιαστεί παράλληλα και το πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί από τη ΝΔ για την τραγωδία στη δυτική Αττική. Τελικά όμως επελέγη ως τόπος διεξαγωγής της ημερίδας η λαϊκή συνοικία της Β΄ Αθήνας, το Περιστέρι. Άλλωστε, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν ήδη δώσει δυναμικό «παρών» στη Μάνδρα.

Mάνος Χαραλαμπάκης

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024