Η εταιρεία Μediterra, θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και διαχειρίστρια των καταστημάτων mastihashop, έκλεισε φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή την επέτειο αυτή, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε νέες επενδύσεις και συμφωνίες που αφορούν στην αξιοποίηση και προώθηση της μαστίχας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Βήμα η Mediterra ιδρύθηκε το 2002 από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με στόχο την προβολή της μαστίχας, το σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων, τη χάραξη εμπορικής πολιτικής και τη λιανική πώληση.

Η μονάδα παραγωγής λειτούργησε το 2007 με εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ σήμερα η εταιρεία διατηρεί και 14 καταστήματα mastihashop (επτά στο εσωτερικό και επτά στο εξωτερικό). Η μονάδα παράγει και εξάγει σε 40 χώρες τη μαστίχα Χίου, την τσίκλα ΕΛΜΑ, παραφαρμακευτικά προϊόντα, ζαχαρώδη και λικέρ μαστίχας.
Μέτοχοι της εταιρείας είναι η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με 53%, το Zaitech Fund με 28%, η Tsakos Shipping Group με 5% και η εταιρεία Κορρές με 5,5%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mediterra κ. Γιάννης Μανδάλας ανακοίνωσε την υλοποίηση τριετούς επενδυτικού σχεδίου συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ που αφορά στη συμμετοχή της Mediterra στην ίδρυση Κέντρου ‘Έρευνας Μαστίχας στη Χίο, στην επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών εγκαταστάσεων στη Χίο (εργοστάσιο Καλλιμασιάς) και στη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα. Το σύνολο των επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μαστίχας. Για τους ίδιους σκοπούς η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου θα επενδύσει άλλα 3,5 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το σύνολο των επενδύσεων στα 6 εκατ. ευρώ.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο