Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επιθυμεί να «κατακτήσει» τον σοσιαλιστικό πολιτικο χώρο, εντός και εκτός χώρας. Ποιος είναι ο λόγος που φοβάται την Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να επιθυμεί να «κατακτήσει» τον
σοσιαλιστικό πολιτικο χώρο, εντός και εκτός χώρας. Τις κινήσεις του προς αυτήν την κατεύθυνση και τον λόγο που φοβάται την Φώφη Γεννηματά αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει, λέει, να μεταλλαχθεί σε… σοσιαλιστή. Αριστερός πλέον δεν του φτάνει να είναι, με τα μνημόνια που υπέγραψε, με τους πλειστηριασμούς που ξεσήκωσαν την κοινωνία. Θέλει τώρα τον σοσιαλισμό. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχώς τρέχει ανά τας Ευρώπας πίσω από τους σοσιαλιστές, αλλά οι σοσιαλιστές δεν τον θέλουν (να γίνει).

»Τουλάχιστον οι εγχώριοι σοσιαλιστές, που θεωρούν ότι ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνούν αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο και να θέλουν να ονομάζονται και σοσιαλιστές.

»Αλλωστε το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ (και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής) στολίζουν καθημερινά με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους εγχώριους σοσιαλιστές. Παρά ταύτα το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός θέλει να γίνει σοσιαλιστής και επιχειρεί σταδιακά αλλά σταθερά να μεταλλαχθεί σε σοσιαλιστή.

»Μαθαίνω ότι υπάρχει στα σκαριά και ένα καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιφυλάσσει πολλές κομματικές μεταλλάξεις. Το ετοιμάζει μάλιστα ένας πασοκογενής Συριζαίος, ο Αντώνη Κοτσακάς, τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχρισε και επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από μεταλλάξεις ο κ. Τσίπρας άλλο τίποτα.

»Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις, να φλερτάρει με τους σοσιαλιστές. Μετέχει ως παρατηρητής σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), συναντήθηκε προσφάτως με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και έμαθε, όπως ειπώθηκε, πώς η Πορτογαλία κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Ποιος όμως ο σκοπός του;

»Τώρα που οι δημοσκοπήσεις τούς δίνουν χαμηλά ποσοστά, το άνοιγμα του κ. Τσίπρα προς τους σοσιαλιστές (προς το παρόν με τους ευρωπαίους) δεν θα πρέπει, λένε οι γνωρίζοντες, να αξιολογηθεί με ιδεολογικά κριτήρια αλλά με αμιγώς πολιτικά, όπως επισημαίνουν ακόμα και οι σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου.

»Προσπαθεί να απορροφήσει όσο μπορεί περισσότερο ΠαΣοΚ ή να μην του φύγουν όσοι ήρθαν από το κόμμα αυτό (και που του έδωσαν τη νίκη στις εκλογές), αλλά, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις κινήσεις του, κύριος στόχος του είναι να αποτρέψει τη συμπαράταξη των σοσιαλδημοκρατών (της Κεντροαριστεράς) υπό τη Φώφη Γεννηματά με την Κεντροδεξιά του Κ. Μητσοτάκη.

»Να δημιουργήσει δηλαδή (εάν το πετύχει) ένα… αντι-νεοφιλελευθερο μέτωπο που θα αγκαλιάζει τους μετριοπαθείς και θα αποκλείει τις ακραίες δυνάμεις του αριστερού χώρου – που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη – από το κόμμα του.»

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr