Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για την Ευρώπη προοριζόταν η κοκαΐνη της Βάρκιζας

Για την Ευρώπη προοριζόταν η κοκαΐνη της Βάρκιζας

Σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και αλλού προορίζονταν περίπου 250-300 κιλά κοκαΐνη από το σερβικό κύκλωμα που τα είχε αποθηκεύσει σε πολυτελή κατοικία στην Βάρκιζα και τα εντόπισε προ τριημέρου η Ασφάλεια Αττικής.

Σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία προορίζονταν περίπου 250-300 κιλά κοκαΐνη από το σερβικό κύκλωμα που τα είχε αποθηκεύσει σε πολυτελή κατοικία στην Βάρκιζα και τα εντόπισε προ τριημέρου η Ασφάλεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να εντοπίσει το κοντέινερ και την μεταφορική εταιρεία που μετέφερε την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης από την νότιο Αμερική. Στελέχη των διωκτικών αρχών μιλούν για μία υπόθεσης «εξαιρετικής σοβαρότητας που έχει σημαντικές πτυχές και η οποία αποκαλύπτει ότι στην χώρα μας φθάνουν πλέον τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών από την Κολομβία, την Βραζιλία, την Βολιβία κι άλλες χώρες».

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι στην χώρα μας δραστηριοποιείται ισχυρό δίκτυο σέρβων λαθρεμπόρων που προχωρούν σε εισαγωγή κοκαΐνης, κάτι που διαπιστωνόταν και στην τελευταία έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

Οι αστυνομικοί υπενθύμιζαν ότι την τελευταία οκταετία είχαν εντοπισθεί και άλλες περιπτώσεις σέρβων διακινητών της κοκαΐνης ορισμένοι από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν υψηλές προσβάσεις στην Σερβία ενώ είχαν αναμιχθεί και στην δολοφονία τον Νοέμβριο του 2003 του Σέρβου Πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς.

Επιπλέον, την τελευταία εξαετία έχουν υπάρξει δεκάδες συλλήψεις σέρβων μεγαλεμπόρων κοκαΐνης στην Βραζιλία, στην Ουρουγουάη, στην Αργεντινή και σ άλλες χώρες της νότιας Αμερικής που οργάνωναν τα φορτία προς την Ευρώπη.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ θεωρούν προτεραιότητα τον εντοπισμό του ασύλληπτου Σερβοκροάτη με το όνομα «Ιβάν» που θεωρείται ως οργανωτής της διακίνησης των 135 κιλών κοκαίνης που βρέθηκαν στην Βάρκιζα αφού αυτός φαίνεται να έδινε εντολές στον 33χρονο ομοεθνή του που ήδη συνελήφθη.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024