Την έκδοση στις ΗΠΑ του 38χρονου Αλεξάντρερ Βίνικ, του αποκαλούμενου βασιλιά του bit coin πρότεινε η εισαγγελέας του ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

«Δεν είμαι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας που αναφέρεται», ξεκαθάρισε ο ίδιος μέσω του Ρώσου διερμηνέα της επιλογής του: «Είμαι τεχνικός εμπειρογνώμονας και ασχολούμαι με την παραγωγή κρυπρονομισμάτων σε επίπεδο συμβουλών. Είμαι σύμβουλος και η πλατφόρμα ήταν ένας πελάτης μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι ιδιοκτήτης».

Ο κατηγορούμενος εξήγησε στην απολογία του τους λόγους που δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ ενώ έχει συναινέσει ήδη να εκδοθεί στη Ρωσία για μια μικροαπάτη 10.000 ευρω. Όπως ισχυρίστηκε δεν έχει διαπράξει το αδίκημα για το οποίο ζητείται η έκδοσή του εν διατύπωσε και φόβους ότι στις ΗΠΑ δεν θα έχει μία δίκαιη δίκη.

Οι συνήγοροι του Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Νικ. Πατεράκης και Αλ. Σπυριάδης, είπαν πως δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ ενώ ξεκαθάρισαν πως δεν έχει τελεστεί η πράξη από τον εντολέα τους. Σε κάθε περίπτωση επειδή οι άδικες πράξεις μέσω διαδικτύου θεωρείται ότι διαπράττονται σε κάθε σημείο της γης, άρα και στην Ελλάδα, ζήτησαν να δικαστεί, να θεωρεί ότι πρέπει, από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Η απόφαση θα εκδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο