Ερώτηση Κουμουτσάκου για εμπλοκή Κοτζιά στην υπόθεση των βλημάτων
Για εμπλοκή του ΥΠΕΞ στην πώληση ελληνικού στρατιωτικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος στην ερώτηση που κατέθεσε, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.
Για εμπλοκή του ΥΠΕΞ στην πώληση ελληνικού στρατιωτικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος στην ερώτηση -και όχι επερώτηση- που κατέθεσε, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.
Συγκεκριμένα ερωτά: Γιατί συναίνεσε στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών, ενώ γνώριζε ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμούσε αυστηρά διακρατική συμφωνία για 100.000 βλήματα, καθώς και αν τηρήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες από το ΥΠΕΞ για την εξουσιοδότηση των προσώπων που υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία στις 13 Ιουνίου 2017.
Επίσης, ερωτά γιατί δεν αντέδρασε στη δημόσια σπίλωση των υπολήψεων των εμπλεκόμενων διπλωματικών υπαλλήλων από πλευράς του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και αν συμφωνεί και υιοθετεί τις τοποθετήσεις τους εν προκειμένω.
Σε δήλωσή του εξάλλου ο κ. Κουμουτσάκος, με αφορμή την ερώτησή του προς τον κ. Κοτζιά, αναφέρει: «Πριν από μια εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απαξίωσε με τρόπο πρωτοφανή το διπλωματικό προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ. Επιπλέον, αποδεικνύεται πια ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε όλες
τις σημαντικές πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα. Με την ερώτηση που καταθέτουμε καλούμε τον κ. Κοτζιά να λύσει επιτέλους τη σιωπή του».
in.gr
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων


