Για εμπλοκή του ΥΠΕΞ στην πώληση ελληνικού στρατιωτικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος στην ερώτηση -και όχι επερώτηση- που κατέθεσε, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.

Συγκεκριμένα ερωτά: Γιατί συναίνεσε στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών, ενώ γνώριζε ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμούσε αυστηρά διακρατική συμφωνία για 100.000 βλήματα, καθώς και αν τηρήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες από το ΥΠΕΞ για την εξουσιοδότηση των προσώπων που υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία στις 13 Ιουνίου 2017.

Επίσης, ερωτά γιατί δεν αντέδρασε στη δημόσια σπίλωση των υπολήψεων των εμπλεκόμενων διπλωματικών υπαλλήλων από πλευράς του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και αν συμφωνεί και υιοθετεί τις τοποθετήσεις τους εν προκειμένω.

Σε δήλωσή του εξάλλου ο κ. Κουμουτσάκος, με αφορμή την ερώτησή του προς τον κ. Κοτζιά, αναφέρει: «Πριν από μια εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απαξίωσε με τρόπο πρωτοφανή το διπλωματικό προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ. Επιπλέον, αποδεικνύεται πια ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε όλες
τις σημαντικές πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα. Με την ερώτηση που καταθέτουμε καλούμε τον κ. Κοτζιά να λύσει επιτέλους τη σιωπή του».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο