Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, αφού, πέρα από τη διακοπή της σίτισης, πλέον δεν θα λειτουργούν ούτε τα ασανσέρ, στα πολυώροφα κτήρια με τους κοιτώνες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στους χώρους της Β’ της Γ’ και της Δ’ Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης, «λόγω μη καταβληθέντων υποχρεώσεων προς τον εργολάβο από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η διαχειριστική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα ασανσέρ, αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία τους επ’ αόριστον», σύμφωνα με το voria.gr.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των φοιτητών κι αυτή την εβδομάδα, καθώς σήμερα πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στο Α’ κτίριο των Εστιών και πορεία στο ΥΜΑ-Θ, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία των εστιατορίων για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 1.500 οικότροφων, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.

«Το πρόβλημα αφορά όλες τις φοιτητικές εστίες της χώρας, όπου κατά τόπους οργανώνονται διαμαρτυρίες. Θέλουμε να λειτουργήσουν άμεσα τα εστιατόρια, να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να διευθετηθεί το πρόβλημα με τους 220 δικαιούχους φοιτητές που δικαιούνται διαμονή στις εστίες, αλλά παραμένουν έξω από αυτές, επειδή δεν χωράνε», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου.

Όπως εξήγησε, το ζήτημα με την ανάληψη εργολαβιών στη σίτιση των εστιών επηρεάζει και την υπόλοιπη ομαλή λειτουργία των κτιρίων τους, τόσο σε θέματα καθαριότητας όσο και σε βλάβες και θέρμανση.

«Η διακοπή σίτισης στα εστιατόρια των φοιτητικών εστιών ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και από τότε έχουμε απευθύνει τα αιτήματά μας στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στην διεύθυνση των εστιών και στο ΥΜΑ-Θ, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση ή ενημέρωση για το πρόβλημα», πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο